A csehországi Pardubice régióból érkeztek partnerek Kárpátaljára

2024. május 9., 12:09

A hangsúly az együttműködés folytatásán, a határon átnyúló közös projektek megvalósításán, a „4.5.0 Recovery Center” rehabilitációs központ létrehozásának támogatásán van.

Erről Vaszil Ivancso, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal elnökhelyettese, a megyei tanács vezetése és a Pardubice régió hetmanja, Martin Netolický és más vendégek találkozóján volt szó.

Kárpátalja és Pardubice régió között régóta produktív a partnerség. Ez közös nézeteken és lehetőségeken alapul a különböző területek fejlesztésében: gazdaság, oktatás, turizmus, kultúra, egészségügy. Ez az együttműködés elősegíti a tapasztalatcserét és új lehetőségek teremtését mindkét régió lakosai számára.

Most az egyik legfontosabb kérdés egy olyan tér kialakítása, ahol a háborúból hazatérve védőink felépülhetnek.

„A rehabilitációs központ projektje már készen van, de a megvalósításához rengeteg forrásra van szükség, ezért itt minden eddiginél nagyobb szükség van a partnerek támogatására” – hangsúlyozta Vaszil Ivancso.

Idén Pardubice régió már 8,25 millió hrivnyát különített el egy kárpátaljai rehabilitációs központ létrehozására.

Általánosságban elmondható, hogy az együttműködés kezdete óta a partnerek több mint 26,4 millió hrivnyát fektettek be közös projektek megvalósításába, így az ez irányú munka folytatódni fog.

A megye vezetése megköszönte a cseh barátoknak a látogatást, a szisztematikus és átfogó támogatást és együttműködést.

(Facebook/RV)