Újévre a legtöbben Bécsbe és a szlovákiai hegyekbe készülnek

2014. december 4., 09:39

A kárpátaljaiak legnépszerűbb utazási célpontjairól a téli vakáció idejére Hrisztina Doktor, a Trident-Hit Uzshorod utazási iroda igazgatója beszélt a mukachevo.net-nek.

A szakember szerint az elmúlt évhez viszonyítva idén nőtt ügyfeleik száma. A legnépszerűbbnek a mérsékelt árakra és a jó minőségre való tekintettel a négynapos Budapest–Bécs–Pozsony körút számít. Az út ára 130 euró személyenként, ami tartalmazza az utazás árát autóbusszal, a szállást, a reggelit és a városnéző kirándulásokat a három fővárosban.

Az utazási ügynökség szerint ugyancsak népszerű ügyfeleik körében a szálláshelyfoglalás Szlovákia és Ausztria hegyvidéki régióiban. Ezeket a lehetőségeket rendszerint csoportos üdüléshez veszik igénybe.

A meleg éghajlatot kedvelők körében Egyiptom a legkedveltebb. Az utazók azonban nem sietik el az utak lekötését, mindenki az árak csökkenésére, a last minute utakra vár.

A legtöbb foglalás az újév előtti hétre esik. Sokan otthon töltik szívesebben az Újévet, s inkább január 1. előtt vagy után kelnek útra, amikor az árak lényegesen kedvezőbbek.

Azoknak, akik nem szeretnének otthon szilveszterezni, de különösebben nagy összeget sem szánnak az utazásra, Hrisztina Doktor Krakkót ajánlja. Az ötnapos út ára mindössze 100 euró személyenként, ami tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli és a városnéző kirándulás árát.

(mukachevo.net/Kárpátalja)