Pályázati felhívás!

2015. január 8., 16:37

Az év praxisa a Kárpát-medencében

2015-ben hatodszor kerül meghirdetésre Az év praxisa a Kárpát- medencében elnevezésű pályázat. A meghirdető, az Országos Alapellátási Intézet célja most is ugyanaz, mint a megelőző években: helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét. A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és az orvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét a határon belül és a határon túl.

A meghirdető az idén is olyan történetek beküldését várja, melyek megtörtént eseteket dolgoznak fel, és amelyek egy-egy háziorvos, házi gyermekorvos vagy nővér szakmai tudása mellett emberségét, türelmét, empátiáját, lelki támasz nyújtását, gyors és pontos diagnózisát, olykor életmentő beavatkozásait is megmutatják. Nemcsak egyének, hanem kollektívák – kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek – ajánlásaira is számítanak a szervezők határon belülről és a határon túlról egyaránt.

A beküldött „sztorik” értékelése után a zsűri az általa legjobbnak ítélt 10-10 történetet javasolja a második körbe. A toplistás történeteket abc-sorrendben olvashatják az érdeklődők, és az olvasók szavazatai döntik majd el a sorrendet.

A pályázat hivatalos weboldala a http://www.azevpraxisa.hu/ címen érhető el. Az ajánlásokat 2015. március 10-ig várják a szervezők.