Putyint ostobának, az orosz kormányt pedig tolvajnak tartja Jevgenyij Dzsugasvili, Sztálin unokája

2015. január 28., 19:53

Sztálin unokája,  Jevgenij Dzsugasvili elítéli Vlagyimir Putyin politikáját és Ukrajna ellen folytatott háborúját.

Ezen kívül, a The Daily Mailnek adott interjúban Putyin viselkedését ostobának, a Kremlben ülőket pedig tolvajoknak nevezte. Szerinte Putyin sajnáltatni akarja magát az orosz néppel.

Dzsugasvili Putyint különösképpen nem kedveli, szerinte csak felvágásból produkálja magát, hogy szánalomból támogassák az emberek. Ezért látni róla a síelős, tengeralattjárós, félmeztelen képeket. De mindez szerinte csak azt bizonyítja, hogy nincs agya.

Kritizálta Putyint abban is, hogy szerinte az elnököt jobban foglalkoztatja a saját imidzse, mint az, hogy milyen politikát folytat. „Mit csinál ő? Milyen célt tűzött ki maga elé? Összeuszított minket rokonnemzetünkkel, az ukránokkal. Miféle vezéreink vannak? Nincsenek okos vezetőink, csak tolvajaink...”

Elítélte a Krím bekebelezését is. Szerinte, ha Oroszországnak ennyire szüksége volt a félszigetre, azt nem erővel, hanem jogi úton kellett visszacsatolni. Hozzátette, hogy hiába élünk már az új, XXI. században, a vezetők módszerei a régiek maradtak.

Elmondta azt is, hogy Oroszországnak nincs jogában zsarolni Ukrajnát a gázárakkal, mert az ukránoknak, a fehéroroszoknak és minden más egykori szovjet tagállamnak joga van az orosz erőforrásokra. „A második világháború alatt minden tagállam együtt, közös erővel harcolt a nácizmus ellen, a Vörös Hadsereg zászlaja alatt, hogy megvédjék a földjüket és erőforrásaikat. Miért ne kaphatnák ezek az országok, köztük Ukrajna is, a gázt alacsonyabb áron? Az ukránok ősei is védték ezt a földet, s mi nagyobb árat kérünk tőlük, mint a németektől. Ez igazságos? Ez mind azért van, mert az államot nem értelmes emberek irányítják, hanem fosztogatók” – nyilatkozta.

(tsn.ua/Kárpátalja)