Házkutatást tartott a rendőrség Bocskovszkijnál

2015. április 3., 21:05

Házkutatást tartottak ma Szerhij Bocskovszkijnak, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata volt vezetőjének házában a Kijev melletti Rozsni községben – közölte az Ukrinformmal ügyvédje, Ihor Zoszimovics.

A házkutatást a Belügyminisztérium Nyomozati Főosztálya végezte – derül ki az Ukrajinszka Pravda portál beszámolójából.

„A Belügyminisztérium Nyomozati Főosztálya bűnügyi eljárás keretében nyomoz a Pecserszki kerületi bíróság végzése alapján” – közölte az ügyvéd. Elmondása szerint a házkutatást a gyanúsított családtagjainak, tanúknak és Ihor Fedorenko ügyvédnek a jelenlétében végezték.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Bocskovszkijt és első helyettesét, Vaszil Sztojeckijt március 25-én a Miniszteri Kabinet ülésén vették őrizetbe hatalommal való visszaélés és korrupció vádjával, miután a kormány azonnal menesztette hivatalukból a tisztviselőket.

A kijevi Pecserszki kerületi bíróság március 28-án a nyomozást vezető hatóság előterjesztésére elrendelte mindkét őrizetes vizsgálati fogságba vételét két hónap időtartamra, óvadékhoz kötve az esetleges szabadlábra helyezésüket.

Bocskovszkij még április 1-jén letette az 1,8 millió hrivnya óvadékot, Sztojeckij hasonló óvadék ellenében védekezhet szabadlábon.

(ukrinform.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)