Kárpátalja segítésére kéri a kerületeket és a fővárost a BÖSZ

2015. április 3., 21:54

Hárommillió forint adományt küld a kárpátaljai magyaroknak a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ), és arra kéri a kerületeket és a fővárost, hogy folytassák a gyűjtést.

Tarlós István főpolgármester, BÖSZ-elnök és Kovács Péter társelnök az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményükben azt írták: az Ukrajna keleti részén dúló háború a kárpátaljai magyarokat is sújtja, az élelmiszerárak napról napra emelkednek, a pénz értéke rohamosan csökken, a kenyérkereső férfiak közül egyre többet hívnak be katonának.

A fenyegető szociális katasztrófa miatt határoztak úgy, hogy támogatást ajánlanak fel az ott élő magyaroknak, és felkérik a budapesti önkormányzatokat, hogy a lehetőségükhöz képest nyújtsanak további támogatást Kárpátaljának – tették hozzá.

Az önkormányzati érdekképviselet felhatalmazta Hassay Zsófia VI. kerületi, Karsay Ferenc XXII. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármestert, hogy a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságával együttműködve koordinálják a jótékonysági kezdeményezést.

(MTI/Kárpátalja)