Menesztették a kijevi rendőrfőnököt

2015. június 5., 15:52

Arszenyij Jacenyuk a parlamentben bejelentette, hogy a lusztrációs eljárás keretében menesztették hivatalából a kijevi rendőrfőnököt – közölte az Ukrajinszka Pravda. A kormányfő hozzátette, hogy az ország valamennyi igazságügyi és rendvédelmi szervénél, valamint a köztisztviselői karban is napi szinten folyik a káderek átvilágítása.

A miniszterelnök a parlamentben a kormányhoz intézett kérdések órájában elhangzott beszédében egyben felszólította a képviselőket, hogy támogassák az Igazságügyi Minisztérium álláspontját, s folytassák a hatalom megtisztításának folyamatát.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy 2014 júliusa óta Olekszandr Terescsuk vezérőrnagy volt a főváros rendőrfőnöke. Korábban a Nasi Hrosi (A mi pénzünk) című kiadvány azt írta, hogy Terescsuk háromszintes kúriát építtetett egy olyan földterületen, amelyet jogtalan kiutalás címén foglaltak le. Terescsuk ugyanakkor azt állította, hogy rendelkezik a telekre vonatkozó valamennyi szükséges dokumentummal, s háza építése teljességgel törvényes volt.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)