A BPP Szolidaritás visszahívja megvádolt jelöltjét

2015. október 19., 18:43

A Kijev Megyei Tanácsba jelölt Vjacseszlav Szobolev visszahívását Jurij Lucenko, a párt parlamenti frakciójának vezetője jelentette be Facebook-oldalán – írja az Ukrajinszka Pravda.

Vjacseszlav Szobolevről a sajtó nemrég megírta, hogy a tulajdonában lévő Obzsora (Nagyevő) üzletlánc a megszállt Donyeckben is kereskedik, illetve a politikus egy ismert oroszországi mágnás és parlamenti képviselő veje.

A vádakra reagálva Szobolev közölte, hogy tulajdonrészét az üzletláncban még 2007-ben eladta, feleségétől pedig, aki Moszkvát választotta Ukrajnával szemben, két évvel ezelőtt elvált, s azóta újra megházasodott. A személye körüli botrány mégsem csillapodott. A politikus a történteket választási ellenfelei rágalomhadjáratának tudta be, s kijelentette, hogy csak abban az esetben lép vissza a jelöltségtől, ha rágalmazói bizonyítékokkal állnak elő az ellene felhozott vádakra vonatkozóan. Nem sokkal később azonban – miután találkozott a BPP vezetőivel – mégis lemondott a választásokon való indulásról.

Lucenko közölte, a BPP Szolidaritás hamarosan hivatalosan is bejelenti jelöltje visszaléptetését. Azt ígérte, az esetnek következményei lesznek párton belül.

Volodimir Arjev, a BPP parlamenti képviselője megerősítette: a pártban felháborodást váltott ki az eset. „A választások után komoly tisztogatás lesz a helyi szervezetekben. Fejek fognak hullani” – tette hozzá ugyancsak a Facebookon.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)