Amerikai nagykövet: Ha nincsenek reformok, pénz sincs

2015. október 29., 17:06

Geoffrey Pyatt, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete kifejtette, hogy a Fehér Ház nem véletlenül finanszírozza Ukrajnát – írja a 24 hírcsatorna internetes portálja.

A diplomata a TSZN-nek adott interjújában megerősítette, hogy az USA kész Ukrajna rendelkezésére bocsátani a harmadik, egymilliárd dolláros hitelgarancia-csomagot, de a hitelezés feltételei változatlanok.

„Szeretném felidézni a hitelgarancia feltételeit. A legfontosabb az az elv, amelyről a miniszterelnök beszélt a sajtótájékoztatón. Lényegében ezt mondta: nincsenek reformok – nincs pénz” – idézte Pyatt Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfőt.

A nagykövet szavai szerint a kiutalt pénz a következetes reformok folytatását hivatott ösztönözni.

„Nagyon reméljük, hogy a hitelgarancia megítélésének bejelentését a támogatás bizonyítékaként értékelik, ugyanakkor ösztönözni fogja a reformok következetes folyamatának folytatását is” – fejtette ki az amerikai diplomata.

A portál emlékeztet, hogy a Freedom House amerikai jogvédő szervezet korábban bejelentette: Ukrajnában drasztikusan romlott a helyzet az internetes véleménynyilvánítás és információáramlás terén.

(24.tv.ua/Kárpátalja)