A KRE oklevéllel díjazta Váradi Enikő tevékenységét

2016. június 2., 16:29

2016. március 12-én tartotta a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) kerületi egyházgyűlését, ahol átadásra került a Komjáti Benedek-sajtódíj. Ezzel a díjjal olyan újságírók tevékenységét ismerik el, akik munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a református egyház mindennapi életének bemutatásához, a keresztyén eszmeiség, értékrend terjesztéséhez és jelentős mértékben hozzájárultak a Kárpátaljai Református Egyház munkájának, szolgálatának, intézményeinek és programjainak bemutatásához.

Idén a TeSó Blog csapata érdemelte ki ezt a jutalmat, emellett oklevéllel ismerték el Bodnár Diána, a Kárpátinfo tudósítójának és Váradi Enikő Kárpátalja újságírójának, a Visk TV riporterének munkáját is.

A díjazottak nevében Laskoti Zoltán lelkész, a TeSó Blog főszerkesztője mondott köszönetet, hangsúlyozva, hogy a virtuális világot is fel lehet használni arra, hogy Isten akaratát, szavát, szeretetét, az örömhírt közvetítsük minél több ember felé.

Váradi Enikő, a Kárpátalja hetilap újságírója brüsszeli elfoglaltsága miatt nem tudta ezen a napon átvenni oklevelét. Május 31-én viszont sort kerítettek az ünnepélyes átadóra Beregszászban a püspöki hivatalban. Zán Fábián Sándor püspök Isten áldását kérte Váradi Enikő további munkájára, kifejezve abbeli reményét, hogy Isten országának ezen csücskét, ahol mi élünk, munkájával tovább építi és erősíti. A dicsőség egyedül az Istené – vallja a díjazott az átadó után, hiszen bármilyen emberi tevékenység mind hiábavaló, ha nincs rajta Isten áldása. A díj abban erősítette meg, hogy nem egyedül kell járnia az útját, megbirkózni az akadályokkal, hanem mindig van, aki fogja a kezét. Enikő aktív részese Kárpátalja vallásos és kulturális életének, hiszen a Trinitas Band keresztény együttessel szolgálatot teljesít, amely azért fontos számára, mert az erre fordított idő biztosíték arra, hogy Isten igéjével foglalkozhat, ami lelki feltöltődést jelent számára. A Sodró népzenei együttessel ápolja hagyományainkat, táncházak aktív résztvevője és szervezője. Önkéntes a viski tv-nél, a Kárpátalja hetilap újságírója és a Kárpátalja.ma külső munkatársa. Amit csinál, azt megpróbálja szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással végezni.

Gratulálunk neki az elismeréshez.

Domáreckájá Júlia