Elrabolták az Ukrzaliznicja főosztályvezetőjét

2016. július 19., 13:55

Ismeretlenek elrabolták Valerij Ljudmirszkijt, az Ukrzaliznicja nemzeti vasúttársaság villamosenergia-ellátásért felelős főosztályvezetőjét – közölte a Facebookon Danilo Vahovszkij, a társaság információpolitikai és társadalmi kapcsolatokért felelős főosztályának vezetője.

Az emberrablók tegnap este 22 óra tájban támadtak Ljudmirszkijra, miközben az a kutyáját sétáltatta.

Vahovszkij szerint nem kizárt, hogy az emberrablás összefüggésben áll Ljudmirszkij szakmai tevékenységével.

„Az UZ (a vasúttársaság – a szerk.) áramellátása sokmilliós szerződéseket jelent, amelyekben gyakran érdekeltek bűnözői körökben kapcsolatokkal rendelkező cégek” – jelezte Vahovszkij.

Az Ukrajinszka Pravdának (UP) nyilatkozva Vahovszkij elmondta, hogy az emberrablást a Kudrjasova 16. szám alatt követték el Kijevben, a rendőrséget Ljudmirszkij felesége értesítette.

Az emberrablás tényét Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter is megerősítette.

Jaroszlav Trakalo, a nemzeti rendőrség kommunikációs részlegének igazgatója az UP érdeklődésére elmondta, hogy az ismeretlenek lelőtték Ljudmirszkij kutyáját, majd kényszerítették a férfit, hogy beszálljon egy autóba, mellyel ismeretlen helyre távoztak.

Az ügyben megindult a nyomozás, az emberrablás helyszínén a lelőtt kutya teteme mellett öt töltényhüvelyt találtak a szakértők. A rendőrség ellenőrzi a városból kivezető utakat.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)