A szakadárok igyekeznek bekeríteni Butyivka-bányát

2016. október 1., 11:26

A szakadár fegyveresek 16 alkalommal nyitottak tüzet pénteken a kormányerőkre a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO sajtóközpontjának összegzése alapján.

A tájékoztatás szerint Mariupol térségében az oroszbarát fegyveresek Pavlopilnél, Sirokinénél, Sztarohnatyivkánál, Marjinkánál is megsértették a tűzszünetet, mindannyiszor kézifegyverekkel lőtték az Ukrán Fegyveres Erők állásait.

Donyeck térségében gránátvetőkből, golyószórókból és kézifegyverekből nyitott tüzet az ellenség Avgyijivkánál, Kamjankánál, Verhnyotoreckénél és Zajcevénél.

Ezen kívül Luhanszk megyében Novoolekszandrivkánál és Novozvanyivkánál hajtottak végre fegyveres provokációkat a szakadárok, golyószórók és kézifegyverek bevetésével.

Ukrajna Fegyveres Erői szigorúan betartják a tűzszünetet, ugyanakkor az ellenség még a csapatszétválasztásra kijelölt szakaszokon sem hagy fel a fegyveres támadásokkal – hangsúlyozták a sajtóközpontban.

Az UNIAN hírügynökség a TSZN forrásaira hivatkozva arról számol be, hogy a szakadárok, kihasználva a tűzszünetet, egyre közelebb tolják állásaikat Butyivka-bányához, amelyet igyekeznek félgyűrűbe vonni. A korábbi ellenséges tüzérségi támadások következtében mára a bánya területén már nem maradtak valóban biztonságos helyek, az ukrán védőknek mindössze néhány épségben maradt födémlap biztosít némi védelmet.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)