Az emberi jogok betartását figyelő alegység jött létre a Belügyminisztériumban

2017. május 24., 08:43

Létrehozták a Belügyminisztériumban az emberi jogok betartását nyomon követő főosztályt – jelentette az Ukrajinszka Pravda a kijevi belügyi tárca sajtószolgálatának tájékoztatására hivatkozva.

„Létrejött a Belügyminisztérium struktúrájában az emberi jogok betartásának monitoringját végző főosztály. Az alegység feladata az emberi jogok sérülésével kapcsolatos problémás kérdések megfigyelése, tanulmányozása és elemzése a bűnüldözés terén elfogadott nemzetközi szabványokkal összhangban a Belügyminisztériumnak, illetve a végrehajtó hatalom azon központi szerveinek munkájában, melyek tevékenységét a belügyminiszteren keresztül irányítja és koordinálja Ukrajna Miniszteri Kabinetje” – olvasható a tájékoztatóban.

A sajtószolgálat jelezte azt is, hogy az Európai Unió Tanácsadó Missziójának képviselői támogatásukról biztosították a Belügyminisztérium ez irányú erőfeszítéseit, és szakértői segítséget ajánlottak fel az alegység tevékenységének meghatározása, a főosztályban tisztségre pályázókkal szemben támasztandó minősítési követelmények kidolgozása, valamint a hivatalon belüli, és az azon kívüli kommunikáció kialakításának szakaszában.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)