Farizeusság és kampánynyitó – képviselők az elnök parlamenti beszédéről

2017. szeptember 7., 18:27

A Legfelső Tanács képviselői különbözőképpen reagáltak Petro Porosenko elnöknek a parlamenthez intézett üzenetére – derül ki az Ukrajinszka Pravdának az államfő csütörtök délelőtti parlamenti beszédének fogadtatásáról készült összeállításából.

Így Vagyim Novinszkij, az Opozicijnij Blok párt képviselője arra a kérdésre, hogy milyen benyomásokat keltett benne az elnök beszéde, lakonikusan kijelentette: „Kizárólag negatívakat”.

Oleh Lavrik, a Szamopomics parlamenti frakciójának képviselője szintén negatívan értékelte az elnöki beszédet:

„Két szóban összefoglalva, ez farizeusság volt” – jelentette ki.

Ugyanakkor a Petro Porosenko mögött álló nagyobbik kormánypártból, a BPP-ből az elnök mondandója pozitív érzéseket váltott ki.

„Nekem nagyon tetszett. Meglehetősen önkritikus volt. Egy helyütt az elnök arról beszélt, hogy az emberek elégedetlenek a kormányzattal, és arról, hogy miért. Vagyis az államfő tisztában van a helyzettel” – jelentette ki Olekszij Honcsarenko képviselő.

Arra a kérdésre, hogy mi nem tetszett neki a beszédben, Honcsarenko hozzátette: „Talán lehetett volna rövidebb”.

Oleh Ljasko Radikális Pártjánal az államfő beszédét az elnökválasztási kampány kezdetének minősítették.

„Ez az elnök választási kampányának kezdete. Bármilyen győzelemnek sok szülője van, viszont a vereségek mindig árvák. Nem beszélt a negatívumokról. A formát tekintve minden szép, ami a tartalmat illeti, ez elnökválasztási kampány” – mondta Dmitro Linyko, a radikálisok frakciójának tagja.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy Petro Porosenko elnök szeptember 7-én délelőtt mondta el a parlamentben a képviselőkhöz intézett hagyományos beszédét, melyben egyebek mellett felszólította a honatyákat, hogy 2020-tól töröljék el a képviselői mentelmi jogot.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)