Zelenszkij szerint Ukrajnának szilárd biztonsági rendszert kell kiépítenie

2022. május 29., 09:05

Az ukrán társadalom nem fogadja el a kormányzati intézmények jogköreinek megerősítését, de az államnak szilárd biztonsági rendszert kell kiépítenie – jelentette ki a Stanford Egyetem közösségével folytatott beszélgetés során Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, akit az UNIAN hírügynökség idéz.

Hangsúlyozta: ma Ukrajna a szabadság és a demokrácia értékeiért küzd, így szó sem lehet a hatóságok jogköreinek megerősítéséről.

„Ha ezt védelmezzük, hogyan lehet más a véleményem? Népünk egyszerűen nem fog megérteni engem. Nem, még egyszer nem. De ugyanakkor komolyan kell beszélnünk egy szilárd, kiépített vertikumról, ami államunk biztonságát illeti” – mondta Zelenszkij a diákok kérdéseire válaszolva.

Az Elnöki Hivatal sajtószolgálata szerint az államfő megjegyezte, hogy Ukrajnában ma változatlanul nehéz a biztonsági helyzet, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani az államot védő intézményekre.

„Ami a konkrét vertikumot, az emberek védelmén dolgozó konkrét intézményeket illeti, itt mindennek nagyon komolynak kell lennie. Itt nem lehetnek liberális dolgok. De minden másban államunk liberális, népünk liberális. Láthatják, hogyan küzd a szabadságáért” – tette hozzá Zelenszkij.

(unian.ua/Kárpátalja)