Cserkassziban ismét elrendelték a maszkviselést

2022. október 28., 14:40

Cserkassziban a Covid–19 okozta megbetegedések gyakoriságának növekedése miatt úgy döntöttek, hogy visszatérnek a maszkrendszerhez – jelentette a korrespondent.net a városi végrehajtó bizottság sajtószolgálata nyomán.

„A vállalkozások vezetőinek biztosítaniuk kell a járványellenes követelmények betartását (maszkrendszer, a fizikai távolság tartása, a személyes higiénia szabályainak betartása, fertőtlenítők használata stb.) azokon a helyeken, ahol nagy számban tartózkodnak emberek (bevásárlóközpontok, kereskedelmi, közétkeztetési intézmények stb.), egyéb társadalmilag fontos objektumokon, valamint a maszkrendszer betartását a tömegközlekedésben” – áll a sajtószolgálat közleményében.

Megjegyzik, hogy az október 24-i állapot szerint Cserkasszi megyében az azonosított betegek száma heti 1 084, ebből 346 Cserkasszi városi lakos.

A cserkasszi egészségügyi intézményekben 350 ágyat különítettek el a Covid–19 akut légúti betegség gyanújával és megerősített diagnózisával érkező betegek kórházi kezelésére. Jelenleg az ágyak kihasználtsága 14,3%.

Korábban Szumi megyéből is arról számoltak be, hogy a Covid–19 okozta megbetegedések számának növekedése miatt bevezetik a maszkrendszert.

(korrespondent.net/Kárpátalja)