A Dinamo ellen most sem volt esély

Labdarúgás

2023. április 10., 17:08

A hét végén a 20. fordulót bonyolították le az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A Minaj FC a fővárosba látogatott, de most sem volt esélye a pontszerzésre a Dinamo Kijev vendégeként.

A házigazdák Anton Carenko révén szerezték meg a vezetést a 35. percben, a 2-0-s végeredményt pedig Vladiszlav Vanat állította be a 62. minutumban. Összességében a bronzéremre hajtó Dinamo félgőzzel is magabiztosan győzte le a kárpátaljai alakulatot.

Érdekesség, hogy a bajnoki címért küzdő Sahtar Donyeck és Dnyipro–1 gárdája is Ungváron nyerte meg soron lévő bajnokiját. A listavezető Sahtar meglehetősen nyögvenyelősen győzte le egyetlen találattal a kieső helyen álló Metaliszt gárdáját, míg az üldöző Dnyipro–1 magabiztosan győzte le a sereghajtó FK Lviv együttesét.

Eredmények: Dinamo Kijev–Minaj FC 2-0, Sahtar Donyeck–Metaliszt Harkiv 1-0, Dnyipro–1–FK Lviv 5-2, Vorszkla Poltava–Inhulec Petrove 1-0, Krivbasz–Zorja Luhanszk 1-0, Ruh Lviv–Veresz Rivne 0-0, Olekszandrija–Csornomorec Odessza 1-1, Kolosz Kovalivka–Metaliszt 1925 Harkiv 3-0.

A bajnoki aranyért a 46 pontos Sahtar és a 45 ponttal második Dnyipro–1 vív harcot, míg a bronzéremért zajló küzdelemben a Zorjának 40, a Dinamónak 39 pontja van.

A 18 ponttal még bennmaradást jelentő, 14. helyen álló Minaj FC csak jobb gólkülönbségével előzi meg a már kieső helyen álló Metalisztot. A Volodimir Saran által irányított kárpátaljai együttes a hét végén sorra kerülő 21. fordulóban a Krivbaszt látja majd vendégül.

(tamási)