Ukrajnában megkezdte működését az eltűnt személyek egységes nyilvántartása

2023. május 3., 15:28

Az eltűnt személyek adatai május 2-ától bekerülnek az eltűnt személyek egységes nyilvántartásába, amelyet a Belügyminisztérium az eltűnt személyekért felelős biztossal és más hatóságokkal közösen dolgozott ki – jelentette az Ideiglenesen Megszállt Területek Reintegrációs Minisztériumára hivatkozva az Interfax–Ukrajina hírügynökség.

„A nyilvántartás az eltűnt személyekre vonatkozó adatokat gyűjti és központosítja: a személy nevét, születési helyét és idejét, családi állapotát, lakóhelyét, a területet, ahol eltűnt, az eltűnés körülményeit és időpontját, a személy ismertetőjegyeit” – áll a Telegram-csatornában megjelent közleményben.

A nyilvántartás tartalmazni fogja továbbá az eltűntté vagy holttá nyilvánító bírósági határozat meglétére vagy hiányára vonatkozó információkat, valamint a személyek nyilvántartásának biztosítására használt egyéb adatokat.

„Az eltűnt személyekkel kapcsolatos központosított információk elérhetősége elősegíti a hatékonyabb felkutatást. Csak más szervekkel együttműködve tudjuk a lehető leggyorsabban megtalálni az eltűnt személyeket” – hangsúlyozta Oleh Kotenko, az eltűnt személyekért felelős biztos.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)