A Nagydobronyi Líceum is részt vesz a Flowers4School jótékonysági projektben

2023. május 9., 11:50

2022 őszén a Florium Alapítvány nevű jótékonysági szervezet elindította a Flowers4School nevű segélyprojektjét Ukrajna gyermekei számára. Holland mecénások segítségével összesen 5 millió virághagymát gyűjtöttek össze, amelyeket sikeresen eljuttattak Ukrajna 10 082 iskolájába.

A projekt célja, hogy a virágok szépségével reményt keltsen, támogassa a gyermekeket az ország minden részén, erőt adjon nekik ahhoz, hogy higgyenek boldog jövőjükben. A program arra ösztönzi a gyermekeket, hogy törődjenek iskolájuk környezetével, és ezzel elindítsák az első lépést a területrendezés és az ország helyreállítása felé.

A Nagydobronyi Líceum is sikeresen jelentkezett a projektre, és 500 virághagymát kapott. Erről a tanintézmény Facebook-oldalán írtak. A 7.B osztályos diákok tavaly elültették a hagymákat, ami a Flowers4School projekt kezdetét jelentette. A hideg, téli időjárásban elültetett tulipánok, nárciszok, krókuszok, jácintok tavasszal szépen kibújtak, növekedtek, a gyerekek odaadással gondozták. Gyönyörű virágok lettek a hagymákból. Az intézmény munkatársai és tanulói bíznak benne, hogy lesz jövő, a virágokhoz hasonlóan minden újjáéled.

(Facebook/RV)