Átadták a Béres Alapítvány több mint 7 millió forint értékű adományát

2023. július 30., 18:54 , 1170. szám

A Béres Gyógyszergyár Zrt. és a Béres Alapítvány az orosz–ukrán háború kitörése óta folyamatosan igyekszik segíteni a háború miatt nehéz helyzetbe került ukrajnai lakosságot. Elsősorban egészségvédő Béres-termékek adományozásával támogatja a menekülteket, a rászorulókat, az időseket. Számos karitatív szervezettel közvetlenül együttműködve célzottan juttatja el adományait a rászorulóknak. Most ismét nagy értékű adománnyal segítette az orosz–ukrán háború miatt szenvedő ukrajnai embereket. A civil lakosság egészségének és immunrendszerének támogatása céljából az alapítvány által felajánlott egészségvédő termékekből álló, több mint 7 millió forint értékű szállítmányt Magyarország Ungvári Főkonzulátusa adta át kedden a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetőinek.

– Ez nem az első felajánlás. A gyógyszergyár és a Béres Alapítvány a háború kezdete óta összesen 35 millió forint értékű adományt ajánlott fel az ukrajnai rászorulók számára – közölte Vida László, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának első beosztott konzulja a mikrobusznyi adomány átadásán, és kiemelte: azért fontos ez a mai, mert ez nem állami segítség, ez egy magyarországi magánvállalkozás felajánlása, és ez a mostani átadás is mutatja, hogy mennyire szolidáris a magyar társadalom, a magyar üzleti élet Ukrajnával, Kárpátaljával.

– Azt mutatja ez a mostani példa is, hogy Magyarország egy emberként megmozdult, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, és azóta folyamatosan segít. Szeretnénk, ha az ukrán barátaink tudnák, az ukrán nép, Ukrajna tudná, hogy Magyarországra, a magyar társadalomra számíthatnak ezekben a nehéz időkben – hangsúlyozta a diplomata, s megköszönte a megyei katonai közigazgatás vezetőinek és munkatársainak azt a kitűnő és nagyon hatékony együttműködést, amely humanitárius területen alakult ki Kárpátalja és Magyarország között, a kárpátaljai vezetés és a főkonzulátus között.

Vaszil Ivancso, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás helyettes vezetője elmondta, hogy az egészségmegőrző termékekből – 500 doboz Béres-csepp forte és 1 000 doboz D3 1 600 nemzetközi egység vitamin – álló adományt a háború leginkább sújtotta régióiba továbbítják, elsősorban Herszon, Mikolajiv, Zaporizzsja megyékbe.

– Ez nem az első és nem is az utolsó humanitárius szállítmány, amely Magyarország Ungvári Főkonzulátusának a közbenjárásával érkezett vidékünkre. Nagyon hálásak vagyunk a magyar népnek a folyamatos segítségnyújtásért és a külképviseletnek a közbenjárásért. Gyógyszerekből és vitaminokból soha nincs elég, ezért nagyon fontosak ezek az adományok. A vitaminkészítményeket és étrendkiegészítőket tartalmazó közel 760 000 hrivnya értékű szállítmány elosztása és célba juttatása a kárpátaljai katonai közigazgatással együttműködő Family of Christ International jótékonysági alapítványon keresztül fog történni, mely régóta működik, jó hírneve van ezen a téren, s folyamatosan számot ad a tevékenységéről – jegyezte meg Vaszil Ivancso.

Olekszandr Hrisztofor, az alapítvány önkéntese elmondta, nagy szükség van az olyan gyógykészítményekre, amelyek javítják az emberek immunrendszerét, főleg azért, mert sok család anyagilag nem tudja megvásárolni ezeket. Az alapítvány tagjai közt van medikus, aki a használati utasítás szerint fogja elosztani, majd eljuttatják a csomagokat a Herszon, Poltava, Mikolajiv megyékben lévő kontaktszemélyekhez, akik szétosztják a lakosság között.

Amennyiben marad, akkor az adományból kárpátaljai gyermekotthonoknak is juttatnak, amelyeket az alapítvány rendszeresen támogat, például Szolyván és Beregszentmiklóson.

Rehó Viktória