Fogadást ajánlott a védelmi miniszter

2023. augusztus 30., 17:08 , 1174. szám

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a NV-nek nyilatkozva kilátásba helyezte, hogy lemond, ha beigazolódik a vád, mely szerint tárcája téli helyett nyári dzsekiket szerzett be a katonáknak. A miniszter egyúttal felszólította Mihajlo Tkacsot, az Ukrajinszka Pravda újságíróját, aki írásában a szóban forgó beszerzéssel foglalkozott, hogy három évre függessze fel újságírói tevékenységét, Anasztaszija Ragyina parlamenti képviselőt pedig, hogy mondjon le mandátumáról, amennyiben vádjaik nem igazolódnak be.

Reznyikov döntőbíráknak a Legfelső Tanács etikai bizottságát és az újságíró-etikai bizottságot, megfigyelőknek pedig az ukrán média szerkesztőségeit kérte fel.

A tárcavezető megígérte, hogy átad az üggyel kapcsolatos „minden dokumentumot, bizonyítékot, tényt és anyagot”, hogy nyilvánvaló legyen a vita győztese.

Az NV emlékeztet, az Ukrajinszka Pravda cikke szerint 2022 őszén a Védelmi Minisztérium szerződést írt alá egy török céggel ruházat szállításáról az Ukrán Fegyveres Erők számára. A portál azt állítja, útközben a nyáriakból téli dzsekik lettek, és megháromszorozódott az áruk.

A korrespondent.net szerint a Védelmi Minisztérium arra készül, hogy beperli a katonai ruházat beszerzésével foglalkozó sajtókiadványokat.

(hk/nv.ua/korrespondent.net)