Házkutatások Munkácson a városi tanácsban és a Szent Márton Kórházban

2023. szeptember 27., 15:09

Az SZBU, a rendőrség és az ügyészség átkutatta a Szent Márton Munkácsi Kórház és a városi tanács egyes helyiségeit. Erről Vitalij Glagola számolt be a Telegram-csatornáján.

Elmondása szerint a kutatások a kórház vezetése által az állami beszerzések során történt állami költségvetési források kisajátítása és pazarlása miatt zajlanak, nevezetesen szemészeti lézer és lélegeztető gépek beszerzése során, amelyek értéke több mint 9 millió 800 ezer hrivnya volt.

„Ugyanakkor a források arról számolnak be, hogy a munkácsi Szent Márton Kórház vezetőjét, Jevhen Meskót tájékoztatták a bűncselekmény elkövetésének gyanújáról” –  írja Glagola.

Az is ismert, hogy a Munkácsi Városi Tanácsban és a tisztviselőknél házkutatásokat folytatnak az oktatási főosztály alkalmazottai által az állami beszerzés során elkövetett költségvetési források elsikkasztása és pazarlása miatt, mégpedig: elektromos kazánok és azok beszerelése, amelyek költsége több mint 12 000 000 hrivnya.

A rendfenntartók szerint mindkét intézmény dolgozói különösen nagy veszteségeket okoztak a költségvetésnek jogellenes tetteikkel.

(0312.ua/RV)