Egy ukrán katona elesett, egy másik megsebesült Zajcevénél

2016. szeptember 14., 20:23

Az elmúlt nap folyamán az Ukrán Fegyveres Erők egy tagja elesett, egy másik pedig megsebesült az ellenséges tűzben a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – közölte szerdán Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője hagyományos napi sajtótájékoztatóján, amelyről az UNIAN hírügynökség számol be.

Az ezredes szavai szerint a tragikus eset Zajcevénél történt, ahol az ellenség 152 milliméteres Giacint-B tarackágyúkból nyitott tüzet az ukrán állásokra.

Az UNIAN felidézi, hogy az ATO vezérkarának sajtószolgálata szerint elmúlt 24 óra folyamán a „megszállók” 56 alkalommal lőtték a kormányerőket.

Korábban a hírügynökség a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának tájékoztatása nyomán arról számolt be, hogy az orosz vezérkar teljes tűzszünetre utasította a szakadár fegyvereseket a Donyec-medencében. Azt megelőzően a szakadár „köztársaságok”, a DNR és az LNR vezetői is jelezték, hogy szeptember 14-ről 15-ére virradó éjszaka készek beszüntetni a tüzet.

Az UNIAN emlékeztet, hogy Minszkben, a háromoldalú kontaktcsoport ülésén még augusztusban arról állapodtak meg Ukrajna, Oroszország és az EBESZ képviselői, hogy szeptember 1-jétől újabb tűzszünet lép életbe a Donyec-medencében, ám a fegyvernyugvás alig néhány napig tartott.

(unian.ua/Kárpátalja)