III. Amatőr Zenésztalálkozó a Rákóczi-főiskolán

„Ébredj fel, győznöd kell”

2019. április 9., 17:38

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Beregszászi Amatőr Zenésztalálkozó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán (II. RF KMF) április 3-án. A rendezvény főszervezői a II. RF KMF Hallgatói Önkormányzata (HÖK), a KMKSZ ISZ Beregszászi Alapszervezete, valamint a Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet voltak. A közönség nemcsak ismert dallamokat és feldolgozásokat, de saját szerzeményeket is hallhatott.

A zenésztalálkozót Márai Sándor Füveskönyvének magvas gondolataival nyitották meg: „A zene a legnagyobb kerítő, a legveszedelmesebb csábító. Az értelem szűkölni kezd, mikor zenét hall…”

Az első fellépő a Flight of the Black Owls nevű banda volt, akiktől a Жуки Батарейка, valamint a Bad Wolves Zombie című zeneszámát halhattuk. Kacsur Balázs villanygitáron mutatta meg tehetségét. Hallhattunk tőle Metallica-, valamint Iron Maiden-szólókat is.

Parászka László ismert borászt ezúttal zenei oldaláról is megismerhette a nagyérdemű. Zongoratudását nemcsak a komolyzenét illetően mutatta be, de közkedvelt filmzene – A Karib-tenger kalózai – és Luis Fonsi nagy slágere, a Despacito is felcsendült zenei repertoárjában.

A szünetben a közönség sütemény és bor mellett beszélgethetett kötetlenül egymással és a fellépőkkel, majd rögtön folytatódott a rendezvény Szabó Artúr fellépésével, aki négy nyelven is, ukránul, magyarul, angolul és oroszul énekelt. Felcsendült többek között az Океан Ельзи На небі című slágere, de feldolgozást is hallhattunk az Irigy Hónaljmirigytől Jönnek a számból a férgek címmel.

Az est utolsó fellépője a Brandy Band volt, amely egy saját szerzemény mellett olyan slágereket is hozott, mint Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, vagy a Nélküled című nagysikerű szerzemény.

Tóth János