Ungvár és Munkács is hazai pályán kapitulált

Labdarúgás

2021. augusztus 25., 09:29 , 1072. szám

Az élvonalbeli Minajhoz hasonlóan a labdarúgásunk második és harmadik vonalában szereplő Ungvári FC és Munkács is vereséggel folytatta szereplését a pontvadászatban.

A Mihajlo Ivanicja által vezetett megyeszékhelyiek a VPK Ahro együttesétől kaptak ki Ungváron úgy, hogy a hét közben a Veresz Rivnétől kölcsönbe érkezett Mikola Hajdusik találatával a 7. percben még ők szerezték meg a vezetést. Ezt követően viszont Sztanyiszlav Kulis mesterhármast szerzett, kialakítván ezzel a 3-1-es vendégsikert.

Az ungváriak az Ukrán Kupában sem jártak több sikerrel: hét közben hazai pályán estek ki a sorozatból, miután 1-0-ra kikaptak az ugyancsak másodosztályú Niva Ternopiltól.

A másodosztályú pontvadászatban a Metaliszt Harkiv áll az élen hibátlan teljesítménynek számító 15 pontjával. Az Ungvári FC egyetlen pontjával a sereghajtó 16. helyen áll, és a hét végén Kramatorszkban lép pályára.

* * *

A harmadosztály A csoportjában szereplő Munkács is pályaválasztóként kapott ki 3-2-re a Livij Bereh csapatától. A Kijev melletti együttes már 3-0-ra is vezetett, a hazaiak részéről Lucska és Hricak csak kozmetikázni tudott az eredményen.

A hét végén sorra kerülő 6. fordulóban a 7 pontjukkal 7. helyen álló Latorca-partiak az Epicentr Dunajivci otthonába látogatnak.                       

(felvégi)