Lemberg megyében felborult egy autóbusz: 16-an megsérültek

2024. március 13., 18:32

Felborult egy autóbusz Lemberg (Lviv) megyében, aminek következtében 16-an megsérültek – jelentette a korrespondent.net a Lemberg megyei rendőrség sajtószolgálatának március 13-i, szerdai tájékoztatása alapján.

A baleset még kedden, 17 óra 40 perckor történt a Lemberg –Krakivec országúton, a javorivi járási Csolhini falu közelében.

Előzetesen megállapítást nyert, hogy az Etalon típusú menetrend szerinti autóbusz 65 éves, novojavorivszki illetőségű vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést egy személygépkocsival, amelynek vezetője súlyosan megszegte a közlekedési szabályokat. A busz áttért a szembejövő forgalmi sávba, majd az út szélére sodródott és ott felborult.

Az autóbusz sofőrje és tizenöt 16 és 65 év közötti utasa (valamennyien Lemberg megyei lakosok) megsérült, őket kórházba szállították.

A Volkswagen Phaeton személygépkocsit egy 31 éves javorivi járási lakos vezetette, aki durván megsértette a közlekedési szabályokat, amikor az alsóbbrendű útról kihajtott az országútra. A baleset után a gépkocsivezető elmenekült a helyszínről, de később őrizetbe vették.

(korrespondent.net/Kárpátalja)