„Elszálltak felettünk az évek…”

2001. február 16., 01:00 , 5. szám

Két nyugdíjasklub közös farsangi mulatságára került sor múlt csütörtökön, Be­reg­dédában. A he­lyi Arany János és a bak­ta­lóránt­házai Arany­ősz klu­bok 3 éve tartják a testvérkapcsolatot.

Az idei első találkozó görög katolikus istentisztelettel vette kezdetét. Ezt követte a virradatig tartó nótás, táncos mulatozás, persze magyaros töltött káposztával és dédai vörös borral fűszerezve.

– Miért fontosak ezek a kö­zös esték? – kérdeztük a vendégeket és a vendéglátókat.

Hegedűs Gyula, bakta­ló­ránt­házai iskolaigazgató: Jó alkalmat nyújtanak arra, hogy ez a korosztály is lehetőséget kapjon a határokon átívelő kapcsolatok létrehozására és ápolására.

Szabó Konstantin be­reg­dédai görög katolikus pa­rókus: A rendszerváltás után nehéz idők köszöntöttek a nyugdíjasokra is. Ennek ellensúlyozására jött életre öt éve a kör, hogy tagjai, az együtt töltött idő során hátrahagyhassák mindennapi gond­jaikat. A közös éneklések, élmények erőforrássá válnak.

Fekete Margit, az Arany János klub vezetője: Sok közös van bennünk, leginkább az élni vágyásunk. Létrehoztunk egy jó társaságot, kialakítottuk hagyományainkat, aminek része az anyaországiakkal való szoros kapcsolattartás is.

P. Zs.