Európa / Világ

Finnországban beoltják az ukrán vendégmunkásokat

2021. június 19., 15:27

Finnország beoltja Covid–19 ellen az ukrán állampolgárokat, akik hosszú ideig dolgoznak az országban, vagy idénymunkára érkeznek – közölte a Facebook közösségi oldalon Finnország Ukrajnai Nagykövetsége, amelyet a zn.ua idéz.

Tovább »

Podoljak: Biden és Putyin találkozója tájékoztató jellegű volt

2021. június 17., 09:08

Oroszország és az Egyesült Államok elnökének találkozója nem vezetett nagyobb megállapodásokhoz és komoly döntésekhez a legfontosabb kérdésekben – véli Mihajlo Podoljak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.

Tovább »

Putyin és az őshonos népek

2021. június 16., 15:47 , 1062. szám

Vlagyimir Putyintól megszokhattuk, hogy nemigen beszél Ukrajnáról. Vagy legalábbis nem szokott terjengősen nyilatkozni országunkról. Múlt héten mégis hosszú interjút közölt vele a Rosszija 1 orosz állami televízió, melyben Ukrajnának jutott a főszerep.

Tovább »

Oroszország visszavonja csapatait az ukrán határ mellől

2021. április 22., 16:58

Elértnek nyilvánította a hadgyakorlat céljait, és elrendelte az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés pénteki leállítását csütörtökön Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Tovább »

Egy harmadik országban találkozna Biden Putyinnal

2021. április 14., 13:15

Joe Biden amerikai elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetés során javasolta, hogy tartsanak csúcstalálkozót az aktuális kérdések megvitatására – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Fehér Háznak a beszélgetésről kiadott közleménye nyomán.

Tovább »

Mennyi pénz kell a boldogsághoz?

2021. március 30., 11:25

Az európai országok közül Ukrajnában a legolcsóbb a boldogság – derül ki az Expensivity felméréséből, amelyet a strana.ua ismertet.

Tovább »

Vannak, akiknek a szemében nem minden kisebbség fontos…

2021. február 5., 14:31 , 1043. szám

Az Európai Unióban (EU) ötvenmillió ember él őshonos nemzeti kisebbségek tagjaiként.

Tovább »

Hatalmas hó esett a szomszédos Szlovákiában

2021. január 25., 13:14

Több videofelvétel is megjelent az interneten arról, hogy Szlovákiában, a Kassai kerületen hatalmas hó esett. Az időjárási viszonyok miatt több száz autó várakozik a dugóban.

Tovább »

Szigorított ellenőrzéseket tartanak a cseh–szlovák határátkelőkön

2021. január 23., 17:55

Január 20-tól szigorított üzemmódban ellenőrizik a karanténszabályok betartását a cseh–szlovák határátkelőkön.

Az intézkedéseket az illegális migráció megnövekedése miatt vezették be, hiszen a törvényszegők számos alkalommal tehergépjárművekben bújnak el.

Tovább »

A Pfizer 40 millió dózis vakcinát juttat a szegényebb országoknak

2021. január 23., 14:24

A Pfizer amerikai gyógyszergyár az Egészségügyi Világszervezet COVAX programjának keretében szerződésben vállalt kötelezettséget akár 40 millió adag, a BioNTech német céggel közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina szállítására ebben az évben a szegény és közepes jövedelmű or

Tovább »

Oldalak