Európa / Világ

Sem hadüzenet, sem mozgósítás: Putyin megtartotta győzelem napi beszédét

2022. május 9., 11:53

Május 9-én délelőtt zajlott a hagyományos győzelem napi felvonulás Moszkvában, a Vörös téren. A világ feszülten figyelt, hiszen több politikai szakértő és hírszerzési szolgálat is úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin hadüzenetet vagy általános mozgósítást jelent majd be beszédében.

Tovább »

Szlovákia megszünteti a „humanitárius turizmust” a kárpátaljai romák számára

2022. május 6., 09:48

Szlovák–ukrán találkozót tartottak Ungváron a romáknak szánt humanitárius segélyek központosított szétosztásának kérdésében.

Tovább »

Gázháború

2022. május 4., 09:20 , 1106. szám

Moszkva egy újabb frontot nyitott a hovatovább az egész világ ellen vívott háborújában, amennyiben a Gazprom leállította a szállítást két európai ország nemzeti energetikai vállalatának, a bolgár Bulgargaznak és a lengyel PGNiG-nek, mivel azok a megállapított határidőig n

Tovább »

Ukrajna támogatói összefogtak

2022. május 4., 08:32 , 1106. szám

Kijev szövetségesei arról tanácskoztak múlt héten Németországban, miként segíthetnék Ukrajna háborús erőfeszítéseit.

Tovább »

The Times: Oroszország döntött Moldova megtámadásáról

2022. május 2., 10:29

Oroszország eldöntötte, hogy megtámadja Moldovát. A Kreml már kidolgozta az invázió pontos terveit – írja a The Times nyomán az UNIAN hírügynökség.

Tovább »

Az USA idén annyit – vagy többet – költene az ukránok megsegítésére, mint amennyit Afganisztánban fordított a háborúra évente

2022. április 30., 08:36

„Ez a harc nem olcsó, de sokkal többe kerül, ha engedünk az agressziónak. Vagy támogatjuk az ukrán népet a hazája védelmében, vagy tétlenül nézzük az orosz atrocitásokat és agressziót Ukrajnában” – mondta nemrég Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke.

Tovább »

Von der Leyen: Az EU régiói segítenek az ukrán települések újjáépítésében

2022. április 28., 12:09

Az Európai Uniónak minden rendelkezésre álló forrást mozgósítania kell Ukrajna újjáépítésére, beleértve a helyi és regionális szintű együttműködést is – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke, akit az Interfax–Ukrajina hírügynökség idéz.

Tovább »

Németh Zsolt: Az ET fontos szerepet tölthet be a béke megteremtésében

2022. április 26., 10:29

Az Európa Tanács (ET) fontos szerepet tölthet be Oroszország és Ukrajna közötti béke megteremtésében, és az igazságtételben is – hangsúlyozta Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés delegációjának vezetője Strasbourgban az MTI-nek hétfőn adott nyilatkozatában.

Tovább »

Szlovákia miniszterelnöke cáfolta az Ukrajnának átadott légvédelmi rakétarendszer megsemmisítéséről szóló híreket

2022. április 12., 11:29

Eduard Heger szlovák miniszterelnök cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint az Ukrajnának szállított S–300-as légvédelmi rendszer megsemmisült. Erről a Twitter oldalán tett közzé bejegyzést – írja a Jevropejszka Pravda.

Tovább »

Putyin szóvivője: Az orosz hadsereg jelentős veszteségeket szenvedett

2022. április 8., 13:51

Először ismerte el orosz állami tisztviselő, hogy komoly veszteségeket szenvedtek az Ukrajnát megszálló orosz erők.

Tovább »

Oldalak