Európa / Világ

Kiderült, hol élnek a legjobb feltételek között a gyermekek

2020. február 21., 09:18

Norvégiában, Dél-Koreában és Hollandiában vannak a legjobb feltételek a gyermekek túléléséhez és fejlődéséhez, a legrosszabbak pedig az afrikai Közép-afrikai Köztársaságban, Csádban és Szomáliában – derül ki az ENSZ A világ gyermekeinek jövőjéről című jelentéséből, amely az UNICEF ho

Tovább »

Oroszországba csak útlevéllel

2020. február 4., 18:39

Március 1-jétől az ukrán polgárok nem léphetik át Oroszország határát személyi igazolvánnyal vagy születési bizonyítvánnyal – jelentette a zn.ua a Belügyminisztérium sajtószolgálatának tájékoztatása nyomán.

Tovább »

Koronavírus: 57 ukrán és 5 magyar állampolgár rekedt a lezárt kínai Hopej tartományban

2020. január 31., 19:11

Ukrajna pekingi nagykövetségének pénteki közlése szerint 57 ukrán állampolgár rekedt a koronavírus okozta járvány miatt lezárt kínai Hopej tartományban és annak Vuhan nevű nagyvárosában, míg a Magyar Külügyminisztérium 5 olyan magyar állampolgárról tud, akik a térségben tartózkodnak.

Tovább »

Pánik tört ki Kassán egy Kínából betegen hazaérkező hölgy miatt

2020. január 30., 19:17

A kínai Vuhanban kitört koronavírus okozta járvány hatalmas pánikot keltett Szlovákiában. Kassán – mely Vuhan partnervárosa –, minden egészségügyi maszkot felvásároltak a helyi patikákban.

Tovább »

Németh Zsolt: Nélkülözhetetlen a magas szintű párbeszéd Ukrajnával

2020. január 29., 17:17

Nélkülözhetetlen, hogy Ukrajna magas szintű párbeszédre biztosítson lehetőséget mind Magyarországgal, mind az Európa Tanács vezetőivel egyebek mellett a területén élő kisebbségek jogait érintő törvényeket illetően – jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Strasbour

Tovább »

Németh Zsolt: Elfogadhatatlan, hogy diszkriminációnak legyenek kitéve a nemzeti kisebbségek Ukrajnában

2020. január 28., 20:20

Elfogadhatatlan, hogy a kisebbségeket érintő ukrán törvények jelentős különbségeket tesznek kisebbségek és kisebbségek között.

Tovább »

Kína elhagyására szólítja fel az ukrán állampolgárokat a pekingi követség

2020. január 28., 11:49

Nyomatékosan javasolja Ukrajna pekingi nagykövetsége a Kína területén tartózkodó ukrán állampolgároknak, hogy a koronavírus (2019-nCV) által okozott betegség terjedése miatt hagyják el az országot, ha erre lehetőségük van – jelentette kedden a Levij Bereg hírportál az ukrán diplomáci

Tovább »

Több mint 200 ezer ukrán rendelkezik tartózkodási engedéllyel Lengyelországban

2020. január 19., 11:57

Az év eleji állapot szerint közel 423 000 külföldi kapott ideiglenes vagy állandó tartózkodási engedélyt Lengyelországban, ami több mint 50 ezerrel haladja meg az egy évvel korábbi adatot.

Tovább »

Kártérítést követelnek Irántól az áldozatok országai

2020. január 16., 22:26

Ötpontos követeléscsomagot fogalmaztak meg Iránnal szemben csütörtöki londoni ülésükön azoknak az országoknak a külügyminiszterei, amelyeknek állampolgárai a múlt héten Teherán közelében lelőtt ukrán utasszállító repülőgépen utaztak.

Tovább »

Oldalak