Európa / Világ

Izrael cáfolta „illegális oltások” szállítását ukrán politikusoknak

2021. január 8., 13:19

Az izraeli egészségügyi minisztérium cáfolta a koronavírus elleni vakcinák csempészését vagy titkos szállítását ukrán tisztviselők „illegális oltása” céljából – jelentette a BBC News.

Tovább »

Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja elítélte a Bocskor Andrea elleni fenyegetéseket

2020. december 15., 17:29

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportja elítéli a Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő elleni ukrán fenyegetéseket – közölte a képviselőcsoport internetes oldalán kedden.

Tovább »

Bocskor Andrea megfenyegetése kapcsán a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja levélben fordult az EP elnökéhez

2020. december 14., 08:34

Bocskor Andrea nyílt és durva megfenyegetése kapcsán felháborodásának és mélységes aggodalmának adott hangot a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja az

Tovább »

A NATO nem avatkozik be az ukrán–magyar konfliktusba

2020. december 3., 11:00

Ukrajnának és Magyarországnak egymás között kell rendeznie a kárpátaljai konfliktust – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) külügyminisztereinek szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatón, amelyről a Jevropejszka Pravda számolt be.

Tovább »

Megbicsaklott Amerika hangja?

2020. november 10., 19:48 , 1032. szám

Az Egyesült Államokban elnököt választanak ezekben a napokban. Figyel az egész világ, hiszen Washington a demokrácia fellegvára, ráadásul olyan erő, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, bármit gondoljunk is az országról egyébként.

Tovább »

Koronavírus: Törökországban a strandon is maszkot kell viselni

2020. szeptember 9., 13:39

Törökország újabb karanténintézkedéseket jelentett be a koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt – jelentette a Jevropejszka Pravda.

Tovább »

Leggyakrabban ukránokat utasítanak ki Németországból

2020. augusztus 15., 09:25

Németországban tavaly jelentősen nőtt az országból kiutasított külföldiek száma – jelentette a korrespondent.net a Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ) nyomán.

Tovább »

Nemcsak Európában drága az élet

2020. augusztus 13., 18:50 , 1019. szám

Tudjuk, hogy Európában jobban élnek az emberek, mint Ukrajnában. Azt is szoktuk mondogatni, nálunk az árak már európaiak, de a bérek még nem. A segodnya.ua most összevetette az ukrajnai béreket és árakat az európaiakkal.

Tovább »

Ukrán lelőtt repülő: nem volt megfelelő kapcsolat az irányítótorony és a légvédelem között

2020. július 13., 09:05

A katonai radar hibás kezelése, valamint több emberi mulasztás vezethetett az ukrán utasszállító gép lelövéséhez januárban – derül ki az iráni polgári repülési igazgatóság szombat este közzétett jelentéséből.

Tovább »

Oroszország a hadsereg bevetésével hozhat létre szárazföldi folyosót a Krímbe

2020. június 26., 17:09

Oroszország dolgozik a terven, hogy a fegyveres erők bevetésével szárazföldi folyosót alakítson ki a megszállt Krímbe – írja zn.ua Vadim Szkibickijnek, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főosztályának képviselőjére hivatkozva, aki az Ukrinformnak adott interjújában foglalkozot

Tovább »

Oldalak