Európa / Világ

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának XVII. Nemzetközi Kongresszusán vettek részt a kárpátaljai orvosok

2021. szeptember 22., 17:33

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának XVII. Nemzetközi Kongresszusát szeptember 9–11. között rendezték meg Magyarországon, Pécsett, amelyen kárpátaljai orvosok is részt vettek.

Tovább »

Brenzovics László a FUEN trieszti kongresszusán számolt be a kárpátaljai magyarságot érintő problémákról

2021. szeptember 14., 10:49 , 1075. szám

A világjárvány miatti rendkívüli helyzettel dacolva sikeresen szervezte meg az elmúlt hét második felében 65. kongresszusát az európai őshonos nemzeti kisebbségek és nyelvcsoportok védelmét és érdekképviseletét ellátó FUEN (Federal Union of European Nationalities, magyarul: Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója) az olaszországi Triesztben. Az eseményen részt vett Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke is.

Tovább »

Szijjártó: A külpolitika mindenkori fókuszában kell lennie a határon túli magyarok támogatásának

2021. augusztus 26., 14:46

A magyar külpolitika egyik mindenkori fókuszában kell lennie a határon túl élő magyar nemzeti közösségek támogatásának – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Tovább »

Moszkvában meghalt a KMKSZ ungvári székházában történt gyújtogatás feltételezett megrendelője

2021. augusztus 20., 10:29

Moszkvában meghalt Manuel Oxenreiter, a Zuerst!, szélsőjobboldali magazin főszerkesztője, aki a KMKSZ ungvári székházában, 2018-ban történt gyújtogatás feltételezett megrendelője. A halál oka szívroham, számolt be Zuerst!.

Tovább »

Moszkvába és Kijevbe látogat a német kancellár

2021. augusztus 14., 13:15

Az orosz és az ukrán fővárosban tesz hivatalos látogatást a jövő héten Angela Merkel német kancellár – jelentették be pénteken Berlinben.

Tovább »

Ukrán turistákat evakuáltak a törökországi erdőtüzek miatt

2021. augusztus 5., 10:29

Tengeren menekítették ki a szállodából azokat a törökországi Mugla tartományban nyaraló ukránokat, akik az erdőtűz övezetének közvetlen közelében találták magukat – jelentette az Ukrinform.

Tovább »

Két utasszállító vonat ütközött össze Csehországban: az esetnek halálos áldozata is van

2021. augusztus 4., 11:27

Tragikus baleset történt augusztus 4-én reggel Csehországban, Milovicénél. A helyszínen jelenleg is tevékenykednek a rendőrök és a mentőszolgálat dolgozói.

Tovább »

Berlin a Steinmeier-formula elfogadására szólította fel Ukrajnát

2021. július 23., 13:27

 

Németország sürgette Ukrajnát, hogy illessze jogszabályaiba a Steinmeier-formulát – olvasható a berlini külügyminisztérium honlapján megjelent nyilatkozatban, amelyet a korrespondent.net ismertet.

Tovább »

Finnországban beoltják az ukrán vendégmunkásokat

2021. június 19., 15:27

Finnország beoltja Covid–19 ellen az ukrán állampolgárokat, akik hosszú ideig dolgoznak az országban, vagy idénymunkára érkeznek – közölte a Facebook közösségi oldalon Finnország Ukrajnai Nagykövetsége, amelyet a zn.ua idéz.

Tovább »

Podoljak: Biden és Putyin találkozója tájékoztató jellegű volt

2021. június 17., 09:08

Oroszország és az Egyesült Államok elnökének találkozója nem vezetett nagyobb megállapodásokhoz és komoly döntésekhez a legfontosabb kérdésekben – véli Mihajlo Podoljak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.

Tovább »

Oldalak