Kultúra

Kihirdették a zászló és címer rajz- és esszépályázat kárpátaljai nyerteseit

2023. március 27., 18:22

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy sikerrel rendezte meg a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára a magyar zászló és címer tárgykörben kiírt rajz- és esszépályázatot

Tovább »

Ifjú kárpátaljai zongoristák nyertek egy nemzetközi versenyen

2023. március 26., 09:17

A Márton István Munkácsi Művészeti Iskola zongora tagozatának növendékei első helyezést értek el a „SPLASH STARS” II. Nemzetközi Gyermek-, Ifjúsági Művészeti Fesztiválon Umany városban.

Tovább »

MunKalandon Matl Péter szobrászművésszel Beregszentmiklóson

2023. március 25., 10:32

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) minden évben szervez MunKaland járatokat. Ezeken az alkalmakon a családoknak, főként a gyerekeknek lehetőségük nyílik betekintést nyerni egy-egy szakma, hivatás rejtelmeibe.

Tovább »

Győz a tavasz című kiállítás nyílt Ungváron

2023. március 22., 13:55

Március 21-én a Kárpátaljai Megyei Néprajzi Szabadtéri Múzeum termében tartották a Győz a tavasz című képző-, díszítő- és iparművészeti kiállítás megnyitóját.

Tovább »

Sikerrel zajlott le az „Által mennék én a Tiszán...” népdaléneklési verseny

2023. március 21., 17:28 , 1151. szám

Két év után újra jelenléti formában találkoztak a kárpátaljai népdalénekesek március 18-án. Az elmúlt hétvégén szervezte meg a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) a 27. „Által mennék én a Tiszán...” népdaléneklési versenyt Beregszászban.

Tovább »

Színházi premier Beregszászban

2023. március 21., 15:30 , 1151. szám

Megújult köntösben láthatta újra Gogol Háztűznézőjét a beregszászi színház előadásait kedvelő közönség a március 19-i premieren.

Tovább »

Népdalszemle Rahón a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség szervezésében

2023. március 21., 10:28 , 1151. szám

Bartók Béla zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató születésének 141. évfordulója alkalmából „Erdő mellett nem jó lakni...” címmel szervezett népdalszemlét a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) a felső-Tisza-vidéki magyar tannyelvű és vasárnapi iskolák növendékei számára.

Tovább »

Anyaországi felajánlásból érkezett pianínó a Nagydobronyi Művészeti Iskolába

2023. március 20., 15:33 , 1151. szám

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) felhívására a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ungvári Középszintű Szervezetének (KMKSZ UKSZ) közbenjárásával kapott zongorát a Nagydobronyi Művészeti Iskola.  Az ünnepélyes átadásra csütörtökön került sor Csongoron a református eg

Tovább »

Emlékezzünk március 15-re! – díjátadó a kárpátaljai magyar nagycsaládosoknál

2023. március 18., 10:28 , 1151. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) a magyarok nemzeti ünnepe alkalmából Emlékezzünk március 15-re! címmel alkotói pályázatot hirdetett, melyre idén több mint száz pályamunkát küldtek be a tagcsaládok Kárpátalja különböző településéről.

Tovább »

Labik-Popovics Klára hagyatéka a megyei honismereti múzeumba került

2023. március 18., 09:34

Március 17-én a Lehoczky Tivadar Kárpátaljai Megyei Honismereti Múzeumban fontos eseményre került sor: Ukrajna Népművésze, a híres énekesnő, az Érdemes Akadémiai Kárpátaljai Népi Kórus szólistája, Ungvár díszpolgára, Labik-Popovics Klára hozzátartozói az intézménynek adományozták szí

Tovább »

Oldalak