Régiók

Részt vettünk az I. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón

2019. június 17., 11:48 , 960. szám

Az aktuális médiahelyzetről és a jelenkor kihívásairól hangzottak el előadások és kerekasztal-beszélgetések az I. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon június 12–14. között.

Tovább »

Kisebbségi tanácsadói testületet hoz létre az új szlovák államfő

2019. június 12., 09:41 , 959. szám

Zuzana Čaputová új szlovák köztársasági elnök, akit a napokban iktatnak be hivatalába, választási ígéretéhez híven a jövőben szeretne szorosabban együttműködni az országban élő nemzeti kisebbségekkel is, ezért soraikból héttagú kisebbségi tanácsadói testületet hoz létre.

Tovább »

Csíksomlyói búcsú: Pál József Csaba temesvári megyéspüspök az összefogás erejét hangsúlyozta

2019. június 12., 09:32 , 959. szám

Pál József Csaba temesvári megyéspüspök szerint amiként Svájcot csodálják, úgy a magyar népet is csodálni fogja a világ, ha a nép meghallja védőszentje, a csíksomlyói Szűzanya szavát.

Tovább »

Úzvölgyi katonatemető: Az RMDSZ elítélte az erőszakot és a sírkert megrongálását

2019. június 12., 09:25 , 959. szám

Elítélte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a múlt csütörtökön az úzvölgyi katonatemetőben történt erőszakos cselekedeteket, a magyar közösség megfélemlítését célzó „barbár rongálást”.

Tovább »

Nyilatkozat

2019. június 8., 08:30

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség mélységesen elítéli és elfogadhatatlannak tartja az úzvölgyi katonai temetőnél történteket. Felháborító, hogy a rendvédelmi szervek tétlenül hagyták az eseményeket idáig fajulni. A katonatemető körül kialakult botrány és a 2019.

Tovább »

Trianoni menekültek adatbázisát publikálta az MTA egyik kutatócsoportja

2019. június 5., 09:50 , 958. szám

Több mint 15 ezer névből álló adatbázist publikált az MTA Lendület programjának Trianon 100 Kutatócsoportja Dékány Istvánnal, a Trianoni árvák című könyv szerzőjével együttműködve.

Tovább »

Helyettes államtitkár: Sikeres a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programja

2019. június 5., 09:44

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának sikere három tartóoszlopra épült: a magyar kormány támogatási szándékára, egy erős vajdasági partnerre és bátor vállalkozókra – hangsúlyozta Kiss-Parciu Péter határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár m

Tovább »

Ferenc pápa: A csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége és a testvériség jele

2019. június 5., 09:37 , 958. szám

A csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége, a párbeszéd, az egység és a testvériség jele, és tiszteletben tartja a román és a magyar vallási szokásokat is – mondta Ferenc pápa múlt szombaton homíliájában a Csíksomlyón több tízezer hívő előtt bemutatott szentmiséjén.

Tovább »

Tájházat avattak Hertelendyfalván

2019. május 29., 09:54 , 957. szám

A nemzeti identitás megőrzéséhez a kultúra és az oktatás mellett az olyan intézmények támogatására is szükség van, amelyek hozzájárulnak az identitásmegőrzéshez – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár múlt szombaton a dél-bánsági Hertelendyfalván, ahol a Tamási

Tovább »

Az RMDSZ megvonta támogatását a bukaresti kormánykoalíciótól

2019. május 29., 09:48 , 957. szám

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a bukaresti kormányt teszi felelőssé az úzvölgyi katonatemető körüli helyzet elmérgesedéséért, emiatt múlt csütörtöktől kezdődően nem támogatja a kormányt és a kormánykoalíció egyetlen kezdeményezését sem – tudatta hírlevelében az RMDSZ K

Tovább »

Oldalak