Magyarország

Vasárnap volt Budapesten a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség 29. tisztújító kongresszusa

2021. november 16., 17:07 , 1084. szám

A magyar kormányfőt 1 061 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnökké.

Tovább »

Elengedhetetlen a határinfrastruktúra fejlesztése az EU külső határain

2021. szeptember 15., 14:12 , 1075. szám

Bocskor Andrea és Deli Andor fideszes EP-képviselők írásbeli választ igénylő kérdést nyújtottak be az Európai Bizottsághoz az ukrán–magyar határátkelőhelyek leterheltsége kapcsán, a kapacitásnövelés és az átkelési idő felgyorsítása érdekében.

Tovább »

Ötéves lett a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás

2021. szeptember 14., 16:03 , 1075. szám

A Társulás általános célja, hogy a gazdasági, társadalmi és területi kohézió megerősítése céljából tagjai között előmozdítsa a határokon átnyúló együttműködést.

Tovább »

„Aki teheti, adományozzon búzát erre a nemes célra!”

2021. augusztus 8., 09:08 , 1070. szám

Ünnepélyesen összeöntötték a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban felajánlott búzát augusztus 6-án, pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Tovább »

Folytatódik Magyarország kiterjesztett oltási kampánya a záhonyi, lónyai és barabási határátkelőkön

2021. augusztus 3., 13:12

Magyarország augusztus végéig meghosszabbította a határon túliakra is kiterjesztett koronavírus elleni oltási kampányát.

Tovább »

Nemzetpolitikai kerekasztal a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemen

2021. július 25., 08:32

Tájkép csata közben címmel tartottak nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetést a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemen, Sátoraljaújhelyen június 23-án. A külhoni magyar pártok elnökeinek részvételével megtartott eseményen Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár megjegyezte: „Erősödtek a magyar közösségek.”

Tovább »

Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem Sátoraljaújhelyen

2021. július 23., 16:35

Július 22-én hivatalosan is megnyitotta kapuit a Sátoraljaújhelyen megrendezett Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem. A megnyitó moderátora Toró T. Tiborvolt, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke, aki elmondása szerint a jelenlegi egyetem bár nem helyettesíti a már megszokott felsőszinevéri együttlétet, sem a bálványosi nyári szabadegyetemet, de arra mindenképp jó, hogy elgondolkodjunk az újrakezdésen.

Tovább »

Péntektől fogadja Magyarország a szomszédos országok határmentén élőket oltásra

2021. július 1., 16:07 , 1065. szám

Magyarország péntektől (július 2. – a szerk.) megnyitja az oltás lehetőségét a hazánkkal közös határok mentén élők számára is.

Tovább »

Hamarosan a tajszám nélküli külhoniak is foglalhatnak magyar nyelven időpontot a védőoltásra

2021. június 24., 13:33

A magyar kormány döntésének köszönhetően a külhoni, még oltásra váró magyarok is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra Magyarországon a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Tovább »

Szijjártó: Magyarország elvárja, hogy Ukrajna tiszteletben tartsa a magyar közösség jogait

2021. április 19., 15:51

Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna erős, stabil és demokratikus ország legyen, kiáll területi egysége és önállósága mellett, ugyanakkor elvárja, hogy tartsa tiszteletben a nemzeti közösségek, köztük a magyar közösség jogait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hét

Tovább »

Oldalak