Mozaik

Őstörténetünk alakulására is hatással voltak

2022. május 24., 14:56 , 1108. szám

A Kr. u. I. században bontakozott ki az Európa nagy részére, az eurázsiai sztyeppvidékre, a Közel-Keletre és Észak-Afrikára kiterjedő, az említett területek etnikai viszonyait megváltoztató nagy népvándorlás, melynek utolsó hullámai csak a XIII. században ültek el.

Tovább »

A Nyíregyházi Állatparkba látogattak a kárpátaljai nagycsaládosok

2022. május 24., 08:37

Eseménydús hétvégét tudhatnak maguk mögött a nagycsaládosok. Nem volt egyszerű dolguk, hiszen ezúttal 3 program közül választhattak. Ilyen volt a házaspárok hétvégéje Berekfürdőn, az önkéntes hétvége a Vadvölgyben és a nyíregyházi állatkertlátogatás.

Tovább »

A beregszászi járási Leszja Kordonec dokumentumfilmje is díjazott lett a müncheni Dok.festen

2022. május 20., 18:35

Május 22-ig tart Münchenben a Dok.fest elnevezésű filmfesztivál, melyet már több mint 25 éve minden évben megrendeznek. A legjobb dokumentumfilmeket múzeumokban, kulturális központokban és más nyilvános helyeken vetítik le.

Tovább »

Betekintés a megyei rendőrkapitányság kutyakiképző központjába

2022. május 18., 18:05

Betekintene a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság Kutyakiképző Központja négylábú csapatának munkájába? Olvassa el alábbi cikkünket, ha érdeklik a Beha, Twix, Jack, Alfa, Ray és a többiek kiképzésével kapcsolatos fontos tudnivalók.

Tovább »

Jótékonysági lovaglás Visken

2022. május 18., 16:40 , 1108. szám

A Visk Jótékonysági Alapítvány felajánlásával immáron második alkalommal szerveztek lovaglást a Viskre érkező menekült gyermekek számára. A lovaglás során a gyerekeket a sajáni Adrenalin lovardába vitték el.

Tovább »

Mintegy 300 állatgazda kapott segélyt Ungváron

2022. május 15., 18:55

Harkivból, Donyeckből, Herszonból, Mariupolból, Hosztomelből, Irpinyből, Szeverodonyeckből, Dnyiproból, Zaporizzsjából, Szlovjanszkból, Kramatorszkból és más városokból érkeztek kényszeráttelepülőkkel háziállatok Kárpátaljára. Mindannyian a háború túszai!

Tovább »

Mentőautóban hozta világra nyolcadik gyermekét egy nő

2022. május 15., 17:32

Amint arról a 103. Kárpátalja Facebook-oldalán beszámoltak, pénteken mentőautóban vezettek le szülést egy bátyúi lakosnál.

Tovább »

Játékkártyán a megszállók

2022. május 15., 16:09

Az InformNapalm nemzetközi hírszerző közösség önkéntesei két csomag játékkártyát bocsátottak ki, amelyek orosz háborús bűnösöket, politikusokat és propagandistákat ábrázolnak – jelentette be a Facebook közösségi oldalon Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, akit a

Tovább »

Van-e élet a Vénuszon?

2022. május 15., 15:36 , 1107. szám
A Vénusz

Amennyiben belső bolygószomszédunkon tengerek és óceánok hullámzottak a régmúltban, azokat elméletileg lakhatták is egyszerű élőlények, sőt a légkörben is otthonra lelhettek különböző mikroorganizmusok.

Tovább »

Megjelentek az első vargánya gombák Kárpátalján

2022. május 13., 15:46

Szlava Dudas a Facebookon posztolt fotókat az idei évi első „csendes vadászatának” az eredményeiről.

A férfi elmondása szerint idén az első vargánya gombát az Ilosva környéki erdőben találta. Igazi gombászként természetesen nem adja meg a pontos helyszínt.

Tovább »

Oldalak