Mozaik

Művészakció vette kezdetét hétfőn Munkácson

2021. szeptember 21., 10:29

A projekt neve ART-damba (töltés). Munkácsi entourage.

Tovább »

Sorozatajánló: Odaát

2021. szeptember 19., 22:22 , 1075. szám

Az Odaát egyik részét még kisgyerekkoromban láttam, amikor még nem igazán értettem, hogy miről is szól a sorozat. Azután több barátom is nézni kezdte, így természetesen én sem maradhattam ki: mindig volt miről beszélgetni a legújabb részt követően. Volt egy néhány éves kihagyás is, de visszatértem, és mondván, ha már annyi epizódot (az 1–3. évadot) megtekintettem, megfogadtam, hogy végigkísérem a szörnygyilkoló testvérpár történetét.

Tovább »

Jerikótól Catal Hüyükig

2021. szeptember 18., 22:11 , 1075. szám

Elő-Ázsia a vándorló, halász-vadász, gyűjtögető életmódról a letelepedésre, a földművelésre és az állattenyésztésre való fokozatos áttérés egyik legősibb helyszíne, ahol az utolsó eljegesedés, a Würm-glaciális tízezer évvel ezelőtti lezárulása után, az újkőkorszak (neolitikum) kezdetén gyorsult fel az állandóan lakott települések, köztük az első városok kialakulása, mely utóbbiak két legkorábbi képviselője volt a Bibliából is ismert Jerikó, illetve a kis-ázsiai Catal Hüyük.

Tovább »

Isten éltesse emlékedet, dr. Hartman Ernő kolléga és barát!

2021. szeptember 16., 13:00 , 1075. szám

A közelgő 110. születésnapod alkalmából boldogan tudatom a távolba szakadt családtagjaiddal, hogy nem felejtettünk el! Talpalatnyi kis hazácskánk lakói – itt elsősorban Beregszászra és környékére gondolok – még napjainkban is, ha az elmúlt idők régi orvosairól beszélgetnek, hálás szavakkal emlegetik a nevedet.

Tovább »

Free Guy

2021. szeptember 14., 22:05 , 1074. szám

Aki kellőképpen jártas a filmek világában, valószínűleg már hallott arról a tényről, hogy videójáték alapján jó filmet egyszerűen lehetetlen vagy legalábbis rettentően nehéz elkészíteni. Hiszen miként ültetsz át egy 10-20-30 órás vagy akár még annál is hosszabb időtartamú játékmenettel rendelkező videójátékot a vászonra úgy, hogy megfelelően sikerüljön elmesélni a történetet, bemutatni és kibontani a karaktereket, nem beszélve a játék tipikus elemeinek a filmbe való átültetéséről, persze téve mindezt két órában és fogyasztható módon?

Tovább »

Egy kárpátaljai antilopvadászata a fekete kontinensen

2021. szeptember 12., 21:31

Legtöbb kárpátaljai vadásztársunk az afrikai szafari élményét legfeljebb Kittenberger és Széchenyi könyvei által tudja megélni, és az utolsó oldalak után legfeljebb sóhajt egyet: „No, oda se jutok el…” Vannak viszont, akik nem hajlandóak lemondani a gyermekkori álmokról-vágyakról, és

Tovább »

Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjban részesült Dobsa Beáta

2021. szeptember 9., 16:04 , 1075. szám

Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat kapott Dobsa Beáta, az Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program (MCC FIT) beregszászi régióvezetője. Az elismerést ünnepélyes keretek között adta át Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szeptember 9-én Budapesten.

Tovább »

Állatövi fényt figyelhetünk meg a napokban

2021. szeptember 8., 21:22

Hajnalban néhány napig az állatövi fény, napnyugtát követően a vékony holdsarló miatt lesz érdemes kémlelni az égboltot.

Tovább »

Vaják: A Farkas rémálma

2021. szeptember 7., 22:12 , 1073. szám

Az augusztus 23-án bemutatkozott a Vaják: A Farkas rémálma című, dél-koreai rendezésű, felnőtteknek ajánlott animált dark fantasy film, amely a Vaják című sorozathoz hasonlóan szintén a Netflix saját gyártású tartalma. A spin off (jelentése: mellékhajtás, oldalhajtás.

Tovább »

Rátaláltak a legdrágább kijevi szendvicsre: több mint 2000 hrivnyába kerül

2021. szeptember 5., 22:22

Az egyik kijevi japán kávézóban 2200 hrivnyás szendvicset szolgálnak fel. Az ár annak tudható be, hogy különleges marhahúst tartalmaz – írja az UNIAN hírügynökség.

Tovább »

Oldalak