Jegyzet

Összemberi érdekek kontra partikuláris érdekek

2022. október 3., 14:37 , 1127. szám

A rendkívül forró és száraz nyár után szokatlanul hűvös, esős időt hozott magával a szeptember, s ez a tény is példázza, hogy a globális felmelegedés egyik fő vonása az időjárás szélsőségessé válása.

Tovább »

Isten áldása kísérje, Konzul Asszony!

2022. május 18., 13:17 , 1108. szám

A mögöttünk maradt hétvégén egy kissé szomorú hangvételű, de egyben megindító és megható telefonhívást kaptam, amelyben arról értesültem, hogy Békésyné dr.

Tovább »

Lengyel–magyar külpolitikai narratívák

2022. március 25., 11:50 , 1101. szám

Úgy tűnik, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió egyik mellékfrontjaként információs háború zajlik a magyar–lengyel barátság ellen is.

Tovább »

Amerika/NATO kontra Oroszország: feloldható-e a konfrontáció?

2022. január 22., 16:27

Az Egyesült Államok, illetve az általa vezetett Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) és Oroszország közötti kapcsolatok az utóbbi időkben olyan mélypontra zuhantak, amilyenek az USA, valamint a nyugati katonai szövetség és a Szovjetunió konfrontációi voltak a hidegháború

Tovább »

Meghökkentő mese, avagy „gyilkost” fogtak a tiszabecsi határon

2021. december 16., 09:48

Az ugocsaiak jól tudják, a tiszaújlaki határátkelőn minden megtörténhet, és persze annak az ellentettje is. Ami viszont nemrég hölgyismerősömmel ott megesett, az nyugodtan pályázhat forgatókönyvre a régi Meghökkentő mesék című bűnügyi sorozatba.

Tovább »

Ukrán állam volt-e a Kijevi Rusz – Tárgyilagos történelmet tanulhatnának végre a nacionalisták…

2021. október 10., 15:40

Mint ismeretes, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a független Ukrajna megszületésének 30.

Tovább »

Szivárványos zászlók, avagy a tolerancia diktatúrája

2021. szeptember 15., 22:34

A nyugati világban diadalmasan masírozik (még) az LMBTQ-lobbi mindent lehengerlő hada, mely fölött szivárványos zászlók lobognak a szélben, jelképezve a sokszínű (természetellenes) nemi irányultságokat és egy ugyancsak természetellenes nemi identitást. S hogy a szivárvány mint szimbólum már foglalt, hiszen Istennek az özönvíz utáni emberiséggel való megbékélését jelképezi, ez az aprócska tény nem zavarja a harcos LMBTQ-aktivistákat, akik vad ötletekkel igyekeznek alapjaiból kiforgatni a társadalmat, s miközben mindenkitől toleranciát követelnek maguknak, teljesen intoleránsak azokkal szemben, akik ellenvéleményt merészelnek megfogalmazni irányukban.

Tovább »

Miért van szükség a gyermekvédelmi törvényre?

2021. augusztus 23., 17:42

Egy, az ultraliberalizmusról írt korábbi cikkemben már szót ejtettem az agresszívan nyomuló, LMBTQ-lobbiról, mely erővel le akarja nyomni a többségi társadalom torkán, hogy ismerjék el: a rendellenes nemi irányultságok természetesek, sőt népszerűsíthetők.

Tovább »

Szabad-e szépnek lenni?

2021. július 14., 10:38

Az elmúlt hét bővelkedett sportközvetítésekben, hiszen az Eb okán boldog és boldogtalan focilázban égett, vagy legalábbis parázslott. Ugyanakkor ha sport, akkor a bulváros felütések se lehetnek messze, és ezért még a Wembley-be se kellett kilátogatnunk.

Tovább »

Amerikai lap Magyarország állásfoglalásáról Ukrajna NATO-csatlakozása ügyében

2021. június 30., 19:30

A The Washington Times című amerikai lap június 25-én közzétett cikkében egy fontos, a kárpátaljai magyarságot is érintő politikai kérdésről olvashatunk. A „Miért »akadályozza« Magyarország Ukrajna NATO-csatlakozását?

Tovább »

Oldalak