Oktatás

Influenza miatt Ukrajna nyolc megyéjében zártak be iskolákat

2020. január 28., 10:17

Ukrajna nyolc megyéjében vezettek be részleges iskolai járványszünetet a terjedő influenza és a heveny felső légúti fertőzéses esetek számának megnövekedése miatt.

Tovább »

Influenza: Karantént hirdettek Bergyanszkban is

2020. január 27., 09:36

Január végéig valamennyi iskola és óvoda zárva tart karantén miatt a Zaporizzsja megyei Bergyanszkban – jelentette a korrespondent.net az Egészségügyi Minisztérium megyei laboratóriumi központjának tájékoztatása nyomán.

Tovább »

Csodát várni nem lehet – de…

2020. január 26., 18:34 , 990. szám

A királyházi várhegyet koronázó, XIII. századi eredetű, köveiben szülőföldünk magyar múltját őrző Nyalábvár elhanyagoltságukban is romantikus érzéseket ébresztő romjaival tekint alá az ugocsai nagyközségre, s benne a várhegy lábaihoz közel emelkedő Királyházi 1. Sz.

Tovább »

Az Ungvári Nemzeti Egyetem a legjobb 17 között

2020. január 26., 17:38

Az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) bekerült az ország legjobb 17 egyeteme közé. Ennek értelmében az oktatási minisztérium további 22 millió hrivnyában részesíti.

Tovább »

Lezajlott a Karádi László helyesírási vetélkedő

2020. január 26., 12:12

A szolyvai születésű Karádi László a magyar nyelv és irodalom iránti szeretetét édesapjától örökölhette, aki kiváló pedagógus volt, és mindig példaképül szolgált fia számára.

Tovább »

Orosz Ildikó: A Rákóczi-főiskola bezáratásának lehetőségéről szóló cikk üzengetés vagy megfélemlítés

2020. január 25., 08:30

Szerdán egy, a depo.ua ukrán hírportálon megjelent cikkben arról írtak,  elképzelhető, hogy az ukrán kormány bezáratja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát (II. RF KMF) az ukrán felsőoktatási intézmények számának tervezett csökkentése során. A hírre reagálva dr.

Tovább »

Bezárhatják a Rákóczi-főiskolát az ukrán felsőoktatási intézmények számának tervezett csökkentése során

2020. január 24., 15:20

Nem elképzelhetetlen, hogy az ukrán kormány bezáratja a II.

Tovább »

Blokkolja az ellenzék a parlamentben a középoktatási törvény aláírását

2020. január 23., 19:01

Határozattervezetet nyújtott be a Legfelső Tanácsnak az Ellenzéki Platform – Az életért párt, amelyben a teljes általános középfokú oktatásról szóló törvény elfogadására vonatkozó döntés hatályon kívül helyezését indítványozza arra hivatkozva, hogy a tanügyi jogszabály sérti az alkot

Tovább »

Ösztöndíjban részesülnek Munkács legjobb sportolói és edzői

2020. január 23., 15:04

A Munkácsi Városi Tanács ülésén elfogadták a rendeletet, miszerint 2020 folyamán ösztöndíjban részesítik a város legtehetségesebb és legeredményesebb sportolóit, illetve edzőit.

Tovább »

Negyedik alkalommal indult útjára a biológia, kémia és földrajz tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvége

2020. január 23., 11:23 , 990. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében immáron negyedszer kerülnek megrendezésre a biológia, kémia, földrajz tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégék.

Tovább »

Oldalak