Oktatás

Tanszercsomaggal gazdagodtak a tiszakeresztúri diákok

2021. szeptember 24., 14:37

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház jóvoltából szeptember 22-én tanszercsomagban részesültek a Tiszakeresztúri Oktatási-Nevelési Központ diákjai.

Tovább »

Potápi: A Munkácsi Szent István Líceum 20 éve gazdagítja a kárpátaljai magyarság életét

2021. szeptember 24., 12:22

A hit és a kultúra, a közösség és a szülőföld együttesen azok az értékek, amelyekkel a Munkácsi Szent István Líceum 20 éve gazdagítja a kárpátaljai magyarság életét – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Munkácsi Szent István L

Tovább »

Hulladékgazdálkodási nap az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégiumban

2021. szeptember 24., 09:43

Újabb tematikus estét tartottak az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégiumban szeptember 23-án. Ez alkalommal a hulladékgazdálkodásé, a helyes és tudatos hulladékgyűjtésé és szelektálásé volt a főszerep.

Tovább »

Kutatók Éjszakája a beregszászi főiskolán

2021. szeptember 24., 09:08

A Kutatók Éjszakája Európa-szerte hatalmas népszerűségnek örvend.

Tovább »

26 ösztöndíjassal veszi kezdetét a Zrínyi Ilona Szakkollégium 2021/2022-es tanéve

2021. szeptember 18., 19:00

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány az Innovációs és Technológiai Minisztérium által nyújtott támogatás felhasználásával felvételt hirdetett Zrínyi Ilona Kárpátaljai Magyar Szakkollégiumban való részvételre 2021. szeptember – 2022. június közötti tíz hónapra.

Tovább »

Ungváron ülésezett az ukrán–magyar vegyes oktatási munkacsoport

2021. szeptember 17., 11:49 , 1076. szám

Az ukrán–magyar vegyes oktatási munkacsoport szeptember 15–16-án Kárpátalján tartotta meg soros, harmadik ülését. A kétnapos rendezvényen folytatták a kétoldalú együttműködésre irányuló javaslatok megvitatását.

Tovább »

Újraindult a gyülekezeti élet a beregszászi főiskolán

2021. szeptember 13., 17:46 , 1075. szám

Amint beköszönt az ősz, a diákok is beköltöznek a kollégiumokba, a Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet (FRIGY) is megtartja tanévkezdő istentiszteletét. Az alkalomra múlt szerdán került sor, ahol az igehirdetés mellett dicsőítés, szeretetvendégség és a szolgálói csoportok bemutatására is sor került a beregszászi református templomban.

Tovább »

Állásfoglalás a kárpátaljai magyar nyelvű oktatással kapcsolatban

2021. szeptember 10., 16:57

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség továbbra is kiáll a magyar nyelvű oktatás mellett.

Tovább »

A református líceumok közös tanévnyitója Nagyberegen

2021. szeptember 8., 13:43 , 1074. szám

Az eredeti, gótikus stílusjegyei közül sokat megőrzött, pompás keresztboltozatos volt szentélyrésszel ékes, beregi szőttesekkel díszített gyönyörű nagyberegi református templomban került sor szeptember 5-én a kárpátaljai református líceumok közös tanévnyitó ünnepségére.

Tovább »

Kárpátaljai Magyar Polgári Szalon vendége volt Orbán Balázs

2021. szeptember 7., 10:13 , 1074. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Ifjúsági Szövetsége és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második alkalommal szervezte meg a Kárpátaljai Magyar Polgári Szalonnak keresztelt rendezvényét, amellyel vidékünkön élő, a közélet és a politika iránt érdeklődő fiatalok számára szeretnének találkozásra és közös gondolkodásra lehetőséget biztosítani. Továbbá céljuk, hogy ezzel is összetartsák az MCC első Kárpátaljai Magyar Közéleti Vezetőképzőjét elvégző alumni közösséget. Az ezúttal Ungváron megrendezett szalon vendége volt Orbán Balázs, Magyarország Miniszterelnökségének miniszterhelyettese, valamint a két Kárpátaljára akkreditált magyar főkonzul.

Tovább »

Oldalak