Ukrajna

Telefonos hazaárulás, avagy Amerika irányít?

2020. május 26., 21:10 , 1008. szám

Ukrajna nem tanul. Azok után, hogy Kijev belefolyt az előző amerikai elnökválasztási kampányba, s végül rajta csattant az ostor, minden jel arra vall, hogy a következő botrányból se fog kimaradni.

Tovább »

Tíz szabadnapra számíthatunk júniusban

2020. május 26., 17:44

Júniusban 10 napot pihenhetünk – örvendeztette meg olvasóit az nv.ua.

Tovább »

Egészségügyi dolgozók fertőződtek meg egy Harkiv megyei kórházban

2020. május 26., 09:49

A Harkivi Megyei Infektológiai Kórházban húsz egészségügyi dolgozóról állapították meg, hogy koronavírussal fertőzött – jelentette a korrespondent.net a KharkivToday nyomán.

Tovább »

Nem bírságolták meg a védőmaszk nélküli embert, mivel dohányzott

2020. május 25., 15:38

Krivij Rihben szóbeli figyelmeztetésben részesítették azt a polgárt, aki védőmaszk nélkül tartózkodott az egyik szupermarket közelében – jelentette az UNIAN hírügynökség az 1kr.ua nyomán.

Tovább »

Közel 200 ezren kapták meg az orosz állampolgárságot az ideiglenesen megszállt területeken

2020. május 24., 19:00

Közel 200 000 ukrán kapta meg az orosz állampolgárságot Ukrajna Luhanszk és Donyeck megyéinek megszállt területein – jelentette ki Olekszij Reznyikov miniszterelnök-helyettes, az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszter, egyben az ukrán küldöttség vezetőjé

Tovább »

Avakov július közepére várja a teljes határnyitást a szomszédokkal

2020. május 22., 10:30

Ukrajna körülbelül július közepére nyithatja meg teljesen határait szomszédaival – közölte Arszen Avakov belügyminiszter, akit az UNIAN hírügynökség idéz a kormány hivatalos weboldala, az Urjadovij Portal nyomán.

Tovább »

Június 1-től fotón és videón rögzítik a közlekedési szabálysértőket

2020. május 22., 08:29

A következő hónaptól Ukrajna területén bevezetik a forgalomfigyelő kamerákat, így a szabálysértőkről fotó- és videofelvétel is készül majd.

Tovább »

Elesett egy ukrán zászlóaljparancsnok Luhanszk megyében

2020. május 21., 17:43

Az Egyesített Erők Műveletének parancsnoksága által kitűzött feladat végrehajtása közben elesett Szerhij Hurbanov, a Luhanszk-1 zászlóalj parancsnoka. További három katona repeszsérüléseket szenvedett – jelentette az Ukrajinszka Pravda a rendőrség tájékoztatása nyomán.

Tovább »

Elárverezik az adósok fajtiszta kutyáit

2020. május 21., 12:57

A lefoglalt vagyontárgyak elektronikus kereskedelmének weboldalán (SETAM) az Igazságügyi Minisztérium fajtiszta kutyákat bocsát áruba az adósság fejében – jelentette a zn.ua.

Tovább »

Bolgár parlament: Ne darabolják fel a bolgár járást

2020. május 21., 10:29

Bulgária parlamentje szerdán elfogadott nyilatkozatában élesen tiltakozott az ukrán hatalomnak az ukrajnai bolgár kisebbség egyik fő központjának számító Odessza megyei Bolgradi járás közigazgatási reformjára vonatkozó tervei ellen – jelentette a Jevropejszka Pravda a bolgár törvényh

Tovább »

Oldalak