Ukrajna

Új elnököt választott az Alkotmánybíróság

2019. szeptember 18., 20:16

Ukrajna Alkotmánybírósága (KSZU) új elnökévé az eddigi helyettest, Olekszandr Tupickijt választotta meg – jelentette az Ukrajinszka Pravda a testület sajtószolgálata nyomán. 

Tovább »

Ukrán külpolitika: Hitelességi gondok Kijevben

2019. szeptember 18., 19:18 , 973. szám

A még csak formálódó új ukrán külpolitikának néhány nap is elegendő volt ahhoz, hogy kiábrándítsa mindazokat, akik mostanáig esetleg hittek benne, hogy Volodimir Zelenszkij elnök irányításával Ukrajna felhagyhat az előző államfő, Petro Porosenko által meghonosított államnacionalista, hábo

Tovább »

Készül a „kapitalista” munkatörvénykönyv?

2019. szeptember 18., 18:37 , 973. szám

Az ukrán sajtóban megjelentek az első híradások arról, hogy készül az új ukrán munkatörvénykönyv.

Tovább »

102 ezer sertést pusztítottak el Lemberg megyében

2019. szeptember 18., 16:51

Lemberg megyében az ott tomboló afrikai sertéspestis járvány miatt a Halicsina–Zahid nevű vállalatnál 102 ezer sertést kellett elpusztítani – tudatja a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ).

Tovább »

Parlament: A farkasokról lekerül a báránybőr?

2019. szeptember 18., 13:37 , 973. szám

Az elmúlt héten vége szakadt a parlament megalakulása óta tartó idillikus állapotnak: a Nép Szolgája eddig már-már ideálisaknak tűnő képviselőiről bebizonyosodott, hogy adott helyzetben ugyanúgy képesek megszegni a személyes parlamenti szavazás előírásait, mint bármelyik „halandó” ho

Tovább »

Egy kijevi bíróság zár alá helyezte Porosenko egyik volt gyárát

2019. szeptember 17., 15:46

A kijevi Pecserszk kerületi bíróság zár alá helyezte Petro Porosenko ukrán exállamfő egyik volt gyárának minden ingatlanát és vállalati jogát – hozta nyilvánosságra kedden Andrij Portnov, a 2014-ben Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt ukrán elnök egykori hivatalvezető-helye

Tovább »

Ismeretlenek felgyújtották a volt ukrán jegybankelnök családi házát

2019. szeptember 17., 14:18

Ismeretlenek keddre virradóra felgyújtották Valerija Hontareva, az ukrán jegybank volt elnöke családjának házát a Kijev mellett lévő Horenicsi településen.

Tovább »

Így néznek ki az Ukrzaliznicja felújított vagonjai

2019. szeptember 17., 13:09

Felújították az Ukrzaliznicja néhány vagonját – tudatja a goloskarpat.info hírportál. Az új vagonokban új polcokat, új ablakokat, világítást, klímát szereltek be. A vállalat elmondása szerint a felújítás kétszer kevesebbe került, mintha új vagont vásároltak volna.

Tovább »

Volker: Oroszország visszaadja a Krímet, mint a Szovjetunió a Baltikumot

2019. szeptember 16., 14:23

Oroszország ugyanúgy elhagyja az elcsatolt Krím félszigetet, ahogyan a Szovjetunió visszaadta a balti országok függetlenségét – jelentette ki Kurt Volker, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának ukrajnai különmegbízottja az 1+1 tévécsatornának adott interjújában.

Tovább »

Lelkibetegnek gyűjt egy ungvári nő

2019. szeptember 14., 17:17

Tetjana Beher önkéntes férjével és édesapjával azon személyeknek gyűjt pénzt ajándékra, akiket pszichikai trauma ért – tudatja a pmg.ua hírportál.

Tovább »

Oldalak