Ukrajna

December 9-én találkoznak a normandiai négyek vezetői

2019. november 17., 13:52

A normandiai négyek, Ukrajna, Németország, Oroszország és Franciaország vezetőinek találkozójára a tervek szerint 2019. december 9-én kerül sor Párizsban – jelentette az Ukrajinszka Pravda november 15-én.

Tovább »

Megjelentek az ezres bankjegyek

2019. november 17., 11:45

Az Ukrán Nemzeti Bank néhány héttel ezelőtt helyezte forgalomba az ezres bankjegyeket – írja a mukachevo.net hírportál.

Tovább »

Friss információk a balaklijai robbanások áldozatairól

2019. november 16., 08:29

Nőtt a balaklijai robbanásokban megsérült ukrán katonák száma – jelentette pénteken este az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának sajtószolgálata nyomán a Korreszpondent.net.

Tovább »

Razumkov: Népszavazás nélkül nem adnak el földet külföldieknek

2019. november 15., 21:53

A földreform részeként létrehozandó ukrán földpiac csak az országos népszavazás eredményeként nyitható meg külföldiek számára – biztosított Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke az 1+1 tévécsatorna műsorában, amelyet a Dzerkalo Tizsnya internetes változata ismertet.

Tovább »

Kijev mellett elfogták az Iszlám Állam terrorszervezet egyik vezetőjét

2019. november 15., 19:21

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a CIA-val és a georgiai belügyminisztériummal együttműködve őrizetbe vette Kijev mellett az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik kulcsfiguráját – hozta nyilvánosságra pénteken az SZBU sajtószolgálata.

Tovább »

Ukrán külügyminiszter-helyettes: Kijev nem fogja eltörölni sem az oktatási, sem a nyelvtörvényt

2019. november 15., 17:59

Ukrajna nem fogja eltörölni sem a 2017-es oktatási törvényt, sem az ukrán mint államnyelv működéséről szóló jogszabályt, de kész az egyenrangú párbeszédre és a megállapodásra Magyarországgal – jelentette ki Vaszil Bodnar ukrán külügyminiszter-helyettes a Szevodnya című ukrán lapnak a

Tovább »

Az Alkotmánybíróság rábólintott a népi jogalkotási kezdeményezésről szóló törvényjavaslatra

2019. november 15., 12:18

Ukrajna Alkotmánybírósága (AB) az alaptörvény követelményeivel összhangban lévőnek ismerte el a népi jogalkotási kezdeményezésről szóló törvényjavaslatot – jelentette az UNIAN hírügynökség az AB sajtószolgálata nyomán.

Tovább »

Kolomojszkij kibékülne az oroszokkal

2019. november 14., 20:34

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségének ukrajnai látogatása előtt Ihor Kolomojszkij oligarcha nyilatkozott a New York Timesnak (NYT), és ismét meglepő kijelentésekkel állt elő – derül ki a korreszpondent.net beszámolójából.

Tovább »

Újabb ismert gyógyszert tiltottak be Ukrajnában

2019. november 14., 17:49

Ukrajna Gyógyszer- és Kábítószer-ellenőrző Állami Szolgálata betiltotta német gyártmányú Flavamed szirupot.

Tovább »

A kormány felgyorsítaná az OTH-k megalakításának folyamatát

2019. november 14., 13:01

A Legfelső Tanács november 12-i ülésén elfogadta első olvasatban a 2189. számú módosító indítványt, amelynek célja a tervezet kísérőlevele szerint felgyorsítani és szabályozni az életképes településegyesülések (OTH) megalakulásának folyamatát – jelentette a Gordon.

Tovább »

Oldalak