Ukrajna

Medvedcsuk elmondta, mit ajánlhat fel Putyin Zelenszkijnek a Donyec-medencei megállapodás érdekében

2019. április 19., 09:57

Viktor Medvedcsuk, Putyin komája és az Ellenzéki Platform – Az Életért (Опозиційнa платформа - За життя) politikai tanácsának vezetője javasolja Volodimir Zelenszkijnek, hogy amennyiben megnyeri az ukrajnai elnökválasztást, állapodjon meg Moszkvával, s ily módon szerezze vissza az el

Tovább »

Zelenszkij és Porosenko stadionbeli vitája már biztos, a tévévita még kérdéses

2019. április 18., 21:14

A kampánystábok közi egyeztetések nyomán az már biztos, hogy pénteken helyi idő szerint este hét órai kezdettel rendezik meg a kijevi Olimpiai Stadionban Volodimir Zelenszkij és Petro Porosenko hivatalban lévő államfő közötti elnökjelölti vitát.

Tovább »

Egy kijevi bíróság törvénytelennek minősítette a Privatbank államosítását

2019. április 18., 17:42

A kijevi közigazgatási bíróság helyt adott Ihor Kolomojszkij ukrán oligarcha keresetének és törvénytelennek minősítette csütörtökön a Privatbank államosításáról az ukrán kormány és a jegybank által hozott döntést.

Tovább »

Zelenszkij vagy Porosenko: íme a legfrissebb közvélemény-kutatás eredménye

2019. április 18., 12:52

Körülbelül egy héttel az elnökválasztás második fordulója előtt Volodimir Zelenszkijre az ukrán választók 52%-a adta volna a szavazatát, míg Petro Porosenkóra 19%.

Tovább »

Kelet-Ukrajna: Ötéves a „háborúnk”

2019. április 17., 20:28 , 951. szám

Az olvasó joggal teheti fel a kérdést, mi közünk a Kelet-Ukrajnában dúló háborúhoz, hiszen nem mi robbantottuk ki, s a lezárását sem mi akadályozzuk.

Tovább »

Választások: Tájkép a döntő csata előtt

2019. április 17., 17:25 , 951. szám

Petro Porosenko kétségbeesett kísérleteket tesz arra, hogy ledolgozza igen tetemes hátrányát vetélytársával, Volodimir Zelenszkijjel szemben az elnökválasztás második fordulója előtt, ám ezek az izzadságszagú, helyenként lódításokkal és rágalmakkal megspékelt kísérletek nemegyszer de

Tovább »

Jövő héten elfogadhatják az új nyelvtörvényt

2019. április 17., 15:28

Andrij Parubij kijelentette, hogy a Legfelső Tanács április 25-én fogadhatja el az új nyelvtörvényt. Az UNIAN hírügynökség szerint a parlament elnöke erről a ZIK tévécsatorna műsorában beszélt április 16-án este.

Tovább »

Sikerült megalakítani a szavazókörzeti választási bizottságokat

2019. április 17., 12:09

A Központi Választási Bizottság (CVK) bejelentette, hogy befejeződött a szavazókörzeti választási bizottságok feltöltése közel 40 választókerületben – jelentette április 16-án este az Ukrajinszka Pravda a CVK sajtószolgálata nyomán.

Tovább »

A KMKSZ és az UMDSZ közös nyilatkozata

2019. április 16., 18:04 , 951. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség kéri a kárpátaljai magyar lakosságot, hogy saját sorsa és a kárpátaljai magyarság jövőjének érdekében április 21-én, vasárnap vegyen részt az elnökválasztás második fordulójában és szavazataival segítse elő a poli

Tovább »

Autópálya épülhet Lemberg és Munkács között

2019. április 16., 14:25

Az Autóutak Állami Ügynöksége (Ukravtodor) új utat építene Munkács és Lemberg (Lviv) között – jelentette a mukachevo.net az ügynökségre hivatkozva.

Tovább »

Oldalak