Ukrajna

Miért nem segít Porosenkón a nyelvtörvény elfogadása?

2019. március 20., 15:40 , 947. szám

Az Európa Tanács (ET) figyelmeztetése ellenére a Leg­fel­ső Tanácsban múlt héten folytatódott. Az ukrán mint államnyelv funkcionálásának biztosításáról című törvénytervezet vitája. Ugyanakkor Koszty Bon­da­ren­ko neves politológus, az Ukrán Politikai Intézet igazgatója a Glav­red.infón arról írt hétvégi jegyzetében, hogy a jogszabálytervezet tisztán PR-fogás a hivatalban lévő elnök részéről.

Tovább »

Már tervezik a fizetős utakat

2019. március 19., 11:29

Ukrajnában megkezdték az első fizetős utak tervezését – írja a The Village a CTSZ nyomán.

Tovább »

Klimkin ismét felemlegette a kettős állampolgárságot

2019. március 18., 09:34 , 947. szám

Pavlo Klimkin külügyminiszter szerint az ukrán diaszpórának meg kell adni a lehetőséget a két állampolgárságra – írja a hromadske.ua.

Tovább »

Az ukránok fele helyteleníti az orosz tévécsatornák betiltását

2019. március 17., 18:47

A megkérdezettek valamivel több mint fele szerint az orosz tévécsatornák betiltása Ukrajnában hiba volt, s csupán a polgárok jogainak korlátozását eredményezte – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológia Intézet (KMISZ) felméréséből, amelyet az UNIAN ismertet.

Tovább »

Minden tizedik ukrán törvénysértés áldozatává vált tavaly

2019. március 17., 10:19 , 947. szám

Az elmúlt esztendőben minden tizedik ukrán polgár törvénysértés áldozatává vált – derül ki a Társadalmi Kutatások Harkivi Intézete által végzett felmérésből, amelyet az UNIAN hírügynökség ismertet a nemzeti rendőrség sajtószolgálata nyomán.

Tovább »

Az ukránok többsége a békéért cserébe támogatná a megszállt területek autonómiáját

2019. március 16., 17:40 , 947. szám

Az ukránok 51%-a kész támogatni, hogy a Donyec-medence megszállt területei autonómiát kapjanak Ukrajnán belül a konfliktus békés rendezése érdekében – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

Tovább »

Szocisz: A korrupció nem tartozik az öt legfontosabb probléma közé az ukránoknál

2019. március 16., 12:17

Ukrajna polgárait az ország keleti részén folytatódó háború mellett leginkább a magas közüzemi tarifák és az alacsony bérek aggasztják, míg a korrupció csupán a lakosság egyötödét nyugtalanítja – derül ki a Szocisz Központ március 5–10.

Tovább »

Lemberg megyében álhíreket terjesztenek arról, hogy behívókat fognak kézbesíteni a sorköteleseknek a szavazóhelyiségekben

2019. március 15., 16:35 , 947. szám

Lemberg (Lviv) megye egyes járásaiban ismeretlen tettesek szórólapokat ragasztanak ki, amelyekben azt írják, hogy állítólag katonai behívókat fognak átadni a sorköteleseknek a szavazóhelyiségekben – jelentette az UNIAN hírügynökség Olekszandr Tiscsenkónak, a megye hadbiztosának Faceb

Tovább »

Külügyminiszter-helyettes lett a titkosszolgálati vezetőből

2019. március 15., 14:17

Petro Porosenko elnök felmentette tisztéből Jehor Bozskót, az Ukrán Külföldi Hírszerző Szolgálat vezetőjét – jelentette az Ukrajinszka Pravda az államfő weboldalán csütörtökön megjelent rendelet nyomán.

Tovább »

Felmérés: Nőtt Zelenszkij előnye

2019. március 15., 10:17

Továbbra is Volodimir Zelenszkij vezeti az elnökjelöltek rangsorát, a komikust a szavazók 27,7%-a támogatja azok körében, akik bizonyosan elmennek szavazni, s eldöntötték, hogy kire adják a voksukat –jelentette az Ukrajinszka Pravda a Szocisz Társadalmi és Marketing Kutatási Központ március 5–10. között készült felmérését ismertetve.

Tovább »

Oldalak