Ukrajna

Zelenszkij először beszélt telefonon Orbánnal

2021. december 4., 08:35

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök először folytatott telefonbeszélgetést Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, és ukrajnai látogatásra hívta meg őt – írja a Jevropejszka Pravda.

Tovább »

Kuleba: Csak a NATO-val való együttműködés ablaka nyílt meg Ukrajna előtt, a tagságé nem

2021. december 3., 19:09

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy Ukrajna akkor válhat a NATO tagjává, ha a szövetséghez tartozó három ország fővárosa változtat Ukrajnához való viszonyán. A tárcavezetőnek a Sargs lett hírportálnak adott interjúját a zn.ua idézi.

Tovább »

Az egészségügyi dolgozóké a legveszélyesebb foglalkozás

2021. december 3., 18:16

Ukrajna legveszélyesebb foglalkozási területének 2021-ben az egészségügyet minősítették – jelentette a zn.ua a Társadalombiztosítási Alap nyomán.

Tovább »

Parlamenti választások: 2023 vagy 2024?

2021. december 3., 14:32 , 1086. szám

Ukrajna Legfelső Tanácsa 2022 elején ér megbízatása félidejéhez, csupán két éve és három hónapja termeli a jogszabályokat. Azt hihetnénk, a Nép Szolgája képviselői gondtalanul összpontosíthatnak a törvényalkotásra, hiszen még kis híján három évük van hátra a következő választásokig.

Tovább »

Ljasko: Jövőre kezdődhet az emlékeztető oltások beadása

2021. december 2., 14:30

Az Egészségügyi Minisztérium a tervek szerint jövő év elejétől kezdi meg a koronavírus elleni emlékeztető oltások beadását – mondta el a BBC Ukrajinának Viktor Ljasko egészségügyi miniszter, akit a zn.ua idéz.

Tovább »

Nuland: Zsákutcába jutottak a Donyec-medencei konfliktusról folytatott tárgyalások

2021. december 2., 10:29

Az Egyesült Államok kisegítő szerepet játszhat a Donyec-medencei konfliktus megoldásában, miután a tárgyalási folyamat zsákutcába jutott – jelentette ki egy kijevi fórumon Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes, akit az RBK–Ukrajina idéz.

Tovább »

Bányászsztrájk Donyeck megyében

2021. december 2., 09:48

Kilencven bányász a dobropilljei Almazna bányában úgy döntött, hogy a föld alatt marad, amíg ki nem fizetik a bérhátralékukat – írja az Ukrajinszka Pravda Mihajlo Volinecre, az Ukrajnai Bányászok Független Szakszervezetének elnökére hivatkozva.

Tovább »

Koronavírus: Omikron és társai

2021. december 2., 09:03 , 1086. szám

Nagy felfordulást okozott világszerte a koronavírus új törzsének, az Omikronnak a megjelenése. Gyorsan terjed, és sokkal veszélyesebb, mint a Delta – mondják róla. Megjelenése Ukrajnában elkerülhetetlennek tűnik.

Afrikából érkezett

Tovább »

Jönnek a szigorítások: december 6-tól a sárga zónában is új szabályokat vezetnek be

2021. december 2., 08:35

December 6-tól az oltással nem rendelkező személyek nem léphetnek be a mozikba, edzőtermekbe, kávézókba, éttermekbe, s nem látogathatnak el a koncertekre sem. A korlátozások a sárga zónára is vonatkoznak.

Tovább »

Blinken szerint az ukrajnai puccskísérlet az orosz taktika része

2021. december 1., 19:37

Az ukrajnai puccskísérlet az orosz agresszió része lehet – jelentette ki Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Edgars Rinkēvičs lett külügyminiszterrel Rigában tartott sajtótájékoztatóján, amelyről az Ukrajinszka Pravda számol be.

Tovább »

Oldalak