Ukrajna

A Filaret pátriárka elismerte, hogy együttműködött a KGB-vel

2020. október 22., 09:44

Filaret, az Ukrajnai Ortodox Egyház tiszteletbeli pátriárkája, az Ukrán Ortodox Egyház (Kijevi Patriarchátus) pátriárkája elismerte, hogy a szovjet időkben együttműködött a KGB-vel – írja a zn.ua.

Tovább »

Kampányhajrá

2020. október 22., 08:36

A hétvégén ismét az urnákhoz járul az ország lakossága, hogy megválassza az önkormányzatokat, a polgármestereket, illetve a kistérségi vezetőket. A kampányhajrá ezúttal viszonylag csendesre sikeredett.

Tovább »

A népszavazás illúziója

2020. október 21., 20:04

Úgy két-három héttel a választások napja előtt vált egyértelművé, hogy Volodimir Zelenszkij elnök általa fontosnak tartott kérdésekről szándékozik kikérni népe véleményét, amikor az október 25-én az urnákhoz járul.

Tovább »

Járványhelyzet: Katasztrófahangulat és optimizmus

2020. október 21., 19:27

Változatlanul tombol a járvány Ukrajnában, a kormány újabb intézkedésekkel próbálkozik.

Tovább »

Radikálisok menete: csendben szétszéledtek

2020. október 21., 15:20

Idén is megtartották hagyományos kijevi menetüket a radikális szervezetek Ukrajna védelmezőjének napján, azaz október 14-én.

Tovább »

Felmérés a választások előtt: Íme az országos élmezőny

2020. október 21., 12:17

Öt párt támogatottsága mondható jelentősnek azok körében, akik biztosak abban, hogy el fognak menni szavazni október 25-én, s már eldöntötték, hogy kire adják a voksukat – derül ki a Rejting Szociológiai Csoport legfrissebb felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

Tovább »

Eltűnt szavazólapok után nyomoz a rendőrség Harkivban

2020. október 21., 10:45

Harkivban a rendőrség büntetőeljárást indított a városi tanácsi és a polgármester-választásra nyomtatott szavazólapok hiánya miatt – jelentette a megyei rendőrség nyomán a korrespondent.net.

Tovább »

Freedom House: Ukrajnában nem teljesen szabad az internet

2020. október 21., 08:32

A Freedom House ukrajnai irodájának igazgatója, Matthew Schaaf jelezte, hogy az ország hatóságai kellő indoklás nélkül nagyszámú weboldalt blokkolnak, ezzel figyelmen kívül hagyva az ukránok jogát a cenzúramentességhez – írja az Ukrajinszka Pravda a civil szervezet Szabadság a hálóza

Tovább »

Kéréssel fordult a munkaadókhoz az Egészségügyi Minisztérium

2020. október 20., 19:22

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium arra kéri a munkaadókat, hogy maximálisan próbálják meg kialakítani a távmunka lehetőségét a dolgozók számára. A hírt Irina Mikicsak egészségügyi miniszterhelyettes közölte egy október 19-i sajtótájékoztatón.

Tovább »

A szavazóhelyiségből kilépőknek teszik fel a Zelenszkij-féle kérdéseket

2020. október 20., 10:12

A Volodimir Zelenszkij elnök által kezdeményezett október 25-i közvélemény-kutatást „Az elnök 5 kérdése” feliratú fehér köpenyt viselő önkéntesek fogják végezni – közölte az LB.ua forrásaira hivatkozva.

Tovább »

Oldalak