Ukrajna

Prémium a késői nyugdíjba vonulásért?

2020. február 27., 15:19

A Szociálpolitikai Minisztérium ismertette törvénytervezetét a későbbi nyugdíjazásért bevezetendő pótlék új összegéről – adta hírül a korrespondent.net a tárca sajtószolgálata nyomán.

Tovább »

Plágiumot követett el Juscsenko exelnök testvére

2020. február 27., 13:38

Petro Juscsenkót, Viktor Juscsenko volt ukrán elnök testvérét, akit háromszor választottak meg a Legfelső Tanács képviselőjévé, a disszertációjában felfedezett plágium miatt megfosztották nagydoktori címétől – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Oktatási és Tudományos Minisztérium sa

Tovább »

Újabb felvétel került elő: nők dobálták kővel a Kínából kimenekítetteket szállító járműveket

2020. február 27., 11:21

Újabb videó jelent meg a világhálón a Novi Szanzsariban történtekről, amelyen látható, miként dobálják kővel az emberek a koronavírus miatt Vuhanból evakuált ukránokat és külföldieket szállító autóbuszokat – jelentette az UNIAN hírügynökség.

Tovább »

A genderoktatás ellen tüntettek az Oktatási Minisztériumnál

2020. február 27., 10:50

Nacionalista pártok, köztük a Szvoboda (Szabadság), Jobb Szektor, Keresztény Front tüntetett az erőltetett genderoktatás ellen, Hanna Novoszad lemondását követelve szerdán az Oktatási és Tudományos Minisztérium épülete előtt Kijevben – adta hírül hivatalos honlapján a Szvoboda.

Tovább »

Zelenszkij szabadulna a veszteséges állami bányáktól

2020. február 27., 09:57

Volodimir Zelenszkij elnök felajánlotta a Rinat Ahmetov oligarcha tulajdonában lévő DTEK energetikai vállalatcsoportnak, hogy privatizálja a veszteséges állami bányákat – jelentette az Ekonomicsna Pravda.

Tovább »

Kornyijenko: A helyi prefektusok csak felügyelnének?

2020. február 27., 08:48

Olekszandr Kornyijenko, a Nép Szolgája frakcióvezetőjének első helyettese kifejtette a prefektusok szerepét a decentralizációs törvényjavaslat alapján.

Tovább »

Helyhatósági választások: Megkezdte a felkészülést a kormánypárt

2020. február 26., 17:11 , 995. szám

Megkezdte a felkészülést a helyhatósági választásokra a Nép Szolgája – kürtölte világgá a hírt kórusban szinte az egész ukrán sajtó múlt héten.

Tovább »

Zelenszkij fontolgatja, hogy Honcsarukot Tihipkóra cseréli

2020. február 26., 13:21

Volodimir Zelenszkij elnök mérlegeli Szerhij Tihipko üzletember és volt politikus jelölését a miniszterelnöki posztra – írta a Kyiv Post kormányzati forrásokra hivatkozva február 25-én.

Tovább »

Majdan: a kiábrándító igazság

2020. február 26., 12:59 , 995. szám

Elgondolkodtató kutatási eredmények jelentek meg minap a világhálón.

Tovább »

Lebukott Poljak képviselő a parlamentben

2020. február 25., 21:30 , 995. szám

Többször is „gombnyomogatáson”, azaz képviselőtársai helyetti szavazáson érték Vlagyiszlav Poljak kárpátaljai független parlamenti képviselőt a Legfelső Tanács múlt pénteki plenáris ülésén, miközben a törvényhozás a mezőgazdasági hasznosítású földterületek forgalmazását szabályozó te

Tovább »

Oldalak