Ukrajna

Antibiotikumok csak receptre: mit jelent ez?

2022. augusztus 7., 18:51 , 1119. szám

Ukrajnában augusztus 1-jéig szabadon lehetett antibiotikumot vásárolni a gyógyszertárakban. Az Egészségügyi Minisztérium rendelkezése, hogy mostantól csak receptre juthatunk hozzá a fontos gyógyszerhez, helyenként viharos reakciót váltott ki a társadalomban.

Tovább »

Zsolnovics: A kormány nem számít a támogatottak számának növekedésére a háború miatt

2022. augusztus 7., 14:40

A kormány nem számít a lakhatási támogatásban részesülők számának növekedésére a háború miatt – jelentette ki Okszana Zsolnovics szociálpolitikai miniszter az Interfax – Ukrajina hírügynökségnek adott exkluzív interjújában.

Tovább »

A lakosság harmada maradt Donyeck megyében

2022. augusztus 7., 13:15

Donyeck megye lakosságának kétharmada február 24-e után elhagyta a régiót, és körülbelül 250 000 ember maradt ott – közölte Pavlo Kirilenko, a megye katonai közigazgatásának vezetője az ukrán hírtelevíziók közös műsorfolyamának kedd esti adásában, melyet a korrespondent.net idéz.

Tovább »

A gyermekek beoltására szólítanak fel az orvosok

2022. augusztus 7., 11:50

Arra hívják fel a kárpátaljai lakosok figyelmét, hogy az oltási naptárnak megfelelően vegyék fel a védőoltásokat, különös figyelmet fordítva a gyermekekre.

Tovább »

Az Egészségügyi Minisztérium beszámolt az idei gombamérgezéses esetekről

2022. augusztus 7., 09:03

Ukrajnában az év eleje óta 12 vadon termő gomba okozta mérgezéses esetet regisztráltak, a megmérgezettek száma összesen 19 volt, köztük egy gyermek – közölte az Egészségügyi Minisztérium Közegészségügyi Központja nyomán a korrespondent.net.

Tovább »

Aktív harcokra készül délen az ukrán hadsereg

2022. augusztus 6., 09:48

Ukrajna és Oroszország az ellenségeskedés rendkívül aktív szakaszának megkezdésére készül délen – jelentette ki Natalija Humenyuk, a Déli Védelmi Erők egyesített koordinációs sajtóközpontjának vezetője az ukrán televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában, amelyet a korrespondent.ne

Tovább »

Minisztérium: Ukrajnában 40%-nál alacsonyabb az egy éven aluliak átoltottsága

2022. augusztus 5., 17:09

Az idei esztendő első hat hónapjában az egy év alatti gyermekek oltottsági szintje 40% alá esett – jelentette az Egészségügyi Minisztérium Közegészségügyi Központja nyomán a korrespondent.net.

Tovább »

Podoljak kifejtette, miért követel Oroszország tárgyalásokat

2022. augusztus 5., 11:50

Oroszország azért követel tárgyalásokat Ukrajnától, mert korlátozottak a háborúhoz rendelkezésre álló forrásai. Az orosz megszállók jelenleg területi követeléseik csúcsán vannak.

Tovább »

Zelenszkij megváltoztatta a nemzetbiztonsági tanács összetételét

2022. augusztus 5., 10:29

Volodimir Zelenszkij elnök módosította az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) összetételét. A vonatkozó rendelet augusztus 4-én jelent meg – írja a korrespondent.net.

Tovább »

„Embertelen körülmények” – mondja az ostromlott Avgyijivka lakóinak helyzetéről a városvezető

2022. augusztus 4., 15:43

Körülbelül 2 500 civil maradt a Donyeck megyei Avgyijivkában, ami a település Oroszország általános inváziója előtti lakosságának 10%-a – közölte Vitalij Barabas, Avgyijivka város katonai-polgári közigazgatásának vezetője a Szabadság Rádiónak nyilatkozva.

Tovább »

Oldalak