Ukrajna

Abortusz 10, nemváltás 14 évesen?

2020. február 19., 20:22 , 994. szám

Ukrajnában a napokban a tinédzserek kerültek a viták középpontjába. A nézeteltérések kiváltója az a Nép Szolgája által kidolgozott törvényjavaslat, amely módosítaná a tizenévesek jogait.

Tovább »

Nyugdíjkorhatár: Mikor és mennyivel emelik?

2020. február 19., 18:53 , 994. szám

A kormányzat részéről egyre gyakrabban beszélnek a nyugdíjkorhatár emelésének elkerülhetetlenségéről. Az okokat mindenki jól ismeri: csökken a munkaképes lakosság, miközben nő a nyugdíjasok várható élettartama.

Tovább »

A kormány egy magánvállalatot bízott meg éves jelentése elkészítésével

2020. február 19., 14:26

A miniszteri kabinet 84 ezer hrivnyát költött a 2019. évi munkájáról szóló jelentés elkészítésére és prezentációjára – jelentette a korrespondent.net a nyilvános beszerzések rendszerében (ProZorro) szereplő adatok nyomán.

Tovább »

München: Sok hűhó semmiért

2020. február 19., 13:48 , 994. szám

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt az idei Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián (MSC) február 15-én, amelyen a világot fenyegető veszélyekről tanácskoztak a politikusok és a szakértők. Ukrajnának idén egy kisebbfajta botránnyal sikerült magára vonnia a figyelmet.

Tovább »

Kijevnek békén kellene hagynia a kárpátaljai magyarokat, az ismert ukrán diplomata szerint

2020. február 19., 07:58

Kijevnek nem kellene piszkálnia a kárpátaljai magyarokat, mert mindenki tudja, hogy a „kárpátaljai magyarok ügye” csak azért vetődhetett fel, mert valakik a fővárosban ki akarják szorítani az orosz nyelvet, és a magyarok csupán ezért kerültek „terítékre” – jelentette ki Olekszandr Cs

Tovább »

A Kreml is reagált a donbászi harcok kiújulására

2020. február 18., 13:31

Moszkva reméli, hogy rövid időn belül sikerül tisztázni, mi történt kedd reggel Donbászon, és után levonhatók lesznek a következtetések – közölte Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótitkára a kelet-ukrajnai harcok kiújulására reagálva.

Tovább »

Szigorúbban büntetné a katonákat sértegetőket a kormánypárt

2020. február 17., 13:21

Olekszandr Kornyijenko, a Nép Szolgája párt elnöke, a kormánypárt parlamenti frakciójának alelnöke javasolja, hogy szigorítsák az ukrán katonák sértegetéséért járó felelősségre vonást – jelentette a Ukrajinszka Pravda.

Tovább »

Télen is szedi áldozatait a víz

2020. február 17., 12:19

A mentőszolgálat az év eleje óta már több 60 halálesetet regisztrált az ország vizein – jelentette a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) sajtószolgálata nyomán a korrespondent.net.

Tovább »

Felmérés: Az ukránok már nem hisznek a szakszervezetekben

2020. február 17., 10:53

Az ukránok már nem hisznek a szakszervezetekben, és a „Szovjetunió maradványainak” tekintik azokat – derül ki abból a felmérésből, amelyet az Obozrevatel végzett olvasói körében a Telegram segítségével.

Tovább »

Ukrajna bátor ország, felfegyverezzük az orosz agresszió ellen – amerikai külügyminiszter

2020. február 17., 10:06

Az USA azért fegyverezi fel Ukrajnát, hogy támogassa ezt a bátor országot az orosz agresszió elleni védekezésben – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szombaton Münchenben, az 56. biztonságpolitikai konferencián mondott beszédében.

Tovább »

Oldalak