Ukrajna

2019. február 19., 11:08

Csak néhány elnökjelölt kért védelmet a rendőrségtől

Nyolc elnökjelölt kér védelmet a rendőrségtől – közölte Arszen Avakov belügyminiszter a bűnüldöző szervek hétfői egyeztető tanácskozásán, amelyről az Ukrajinszka Pravda számolt be.

Tovább »
2019. február 19., 08:35

Az SZBU információ szerint az orosz titkosszolgálatok állnak több ukrajnai templomtámadás mögött

Az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű maradt „szárnyának” templomai ellen az utóbbi időben elkövetett támadásokat a Donyec-medencei szakadár területeken szervezték meg, és közvetlenül az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) rosztovi területi részlegével egyeztetve tervelték ki – közölte Vaszil Hricak.

Tovább »
2019. február 17., 12:18

CVK: Még nem végleges a választói névjegyzék

A február 14-i állapot szerint Ukrajnában előreláthatóan 29 millió 897 ezer 548 személy fog szerepelni a választói névjegyzékekben – közölte Tetyana Szlipacsuk, a Központi Választási Bizottság (CVK) elnöke.

Tovább »
2019. február 16., 18:10

Szakértő: Ezért nem lehet járványhelyzetet hirdetni Ukrajnában a kanyaró miatt

Ahhoz, hogy Ukrajnában ki lehessen hirdetni a kanyarójárványt, szükség volna az egészségügyi főorvosra, miután azonban felszámolták az Egészségügyi és Járványügyi Állomást, ez a tisztség jelenleg nem létezik az Egészségügyi Minisztériumban.

Tovább »
2019. február 16., 13:07

Zelenszkij pártja vezet

Ha február elején került volna sor a parlamenti választásokra Ukrajnában, hat párt jutott volna be a Legfelső Tanácsba, közülük a legjobb eredményt a Volodimir Zelenszkij komikus nevével fémjelzett A Nép Szolgája (Слуга народу) párt érte volna el.

Tovább »
2019. február 16., 11:17

Porosenko Putyint másolja?

Kiderült, hogy Petro Porosenko választási szlogenje, a „Jelölt sok van – elnök csak egy!” szóról szóra megegyezik Vlagyimir Putyin 2012-es választási kampányának szlogenjével.

Tovább »
2019. február 15., 15:37

A főügyész nyomozást indíttatott Timosenko ellen törvénytelen vagyonosodás gyanújával

Jurij Lucenko ukrán főügyész utasította a korrupcióellenes ügyekre specializálódott ügyészséget (SZAP), hogy vizsgálja ki azt a feljelentést, amelyben Julija Timosenkót, a Batykivscsina (Батьківщина/Haza) párt vezetőjét törvénytelen vagyonosodással gyanúsítják.

Tovább »
2019. február 15., 11:59

Elnökválasztás: Továbbra is Zelenszkij vezet

Továbbra is Volodimir Zelenszkij vezet az elnökjelöltek versenyében, sőt sikerült növelnie az előnyét – legalábbis ez derül ki az amerikai Greenberg Quinlan Rosner Research ügynökség felméréséből, amelyet az UNIAN hírügynökség ismertet Szerhij Lescsenko parlamenti képviselő Telegram

Tovább »
2019. február 15., 09:39

A NATO az oktatási törvénnyel kapcsolatos ajánlások végrehajtására szólította fel Ukrajnát

A NATO felszólította Ukrajnát, hogy hajtsa végre a Velencei Bizottságnak az oktatási törvény nyelvi rendelkezéseivel kapcsolatos ajánlásait – közölte a tagországok védelmi minisztereinek kétnapos brüsszeli találkozóját összegezve Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Tovább »
2019. február 14., 21:52

Tavaly hatszor annyian vesztették el, mint ahányan felvették az ukrán állampolgárságot

Petro Porosenko elnök 2018-ban több mint 5,6 ezer ukrán ember állampolgárságát szüntette meg, miközben kevesebb mint ezer külföldinek adta meg az ukrán állampolgárságot.

Tovább »

Oldalak