Ukrajna

Újraindul a közös járőrözés Ukrajna és Románia határán

2023. március 29., 15:52

A Csernyivci Határőrosztag katonái folytatják a közös járőrözést az államhatáron a román határrendészet egységeivel – jelentette a korrespondent.net az Állami Határőrszolgálat (DPSZU) nyomán.

Tovább »

Új miniszterek a kormányban

2023. március 29., 11:02 , 1152. szám

Ukrajna Legfelső Tanácsa március 21-én kinevezte az oktatási és tudományos minisztert, a stratégiai iparágak miniszterét, valamint az innovációért, az oktatás, a tudomány és a technológia fejlesztéséért felelős miniszterelnök-helyettest, aki egyben a digitális átalakulásért felelős m

Tovább »

Ukrán–japán barátság: Kijevbe látogatott a japán miniszterelnök

2023. március 29., 10:25 , 1152. szám

A világ érdeklődéssel követte nyomon a két távol-keleti nagyhatalom, Kína és Japán vezetőjének múlt heti európai látogatását.

Tovább »

Fehéroroszországi nukleáris fenyegetés: Ukrajna követeli az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását

2023. március 29., 09:50 , 1152. szám

Ukrajna Külügyminisztériuma hivatalosan is reagált az Oroszországi Föderáció azon szándékára, hogy taktikai nukleáris fegyvereket telepít Fehéroroszország területére – írta a Jevropejszka Pravda.

Tovább »

CNSZ: Herszon megyében a megszállók kínozzák az ukránokat, akik elutasítják az orosz útlevelet

2023. március 27., 17:16

Herszon megye megszállt területein az orosz megszállók fenyegetéseket és nyilvános büntetéseket alkalmaznak azokkal szemben, akik megtagadják az orosz útlevél átvételét – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Nemzeti Ellenállási Központra (CNSZ) való hivatkozással.

Tovább »

Danyilov: A Kreml nukleáris túszául ejtette Fehéroroszországot

2023. március 27., 11:19

Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az ország belső destabilizálása felé tett lépésnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentését taktikai atomfegyverek fehéroroszországi telepítéséről – jelentette a DW a tisztviselő Twitter-bejegyzése

Tovább »

Herszon megyében egy hét alatt hat ember robbant fel orosz aknán

2023. március 27., 10:34

Egy 24, illetve egy 18 éves férfi alatt robbant orosz akna vasárnap a viszokopilljai területi közösséghez tartozó Ivanyivka falu közelében, Herszon megyében.

Tovább »

Zelenszkij elmondta, hogy Ukrajna miért nem indíthat még ellentámadást

2023. március 26., 18:22

Volodimir Zelenszkij szerint Ukrajna még nem indíthat ellentámadást a felszerelés és a fegyverek hiánya miatt. Az államfő a The Yomiuri Shimbun japán kiadványnak nyilatkozott a kérdésről.

Tovább »

Felmérés: Az ukránok 55%-a rossznak tartja az ország gazdasági helyzetét

2023. március 26., 15:44

Az ukránok szkeptikusak az ország gazdasági helyzetével kapcsolatban: a válaszadók 55%-a „nagyon rossznak” vagy „meglehetősen rossznak” tartja – derül ki a Razumkov Központ szociológiai szolgálata által végzett felmérés eredményeiből, amelyeket a korrespondent.net ismertet.

Tovább »

Újraszámítják a dolgozó nyugdíjasok nyugdíját

2023. március 26., 13:17 , 1151. szám

Április 1-jétől kerül sor Ukrajnában a dolgozó nyugdíjasok nyugdíjának éves újraszámítására – jelentette be Darija Marcsak, a szociálpolitikai miniszter első helyettese az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában, amelyet a korrespondent.net idéz.

Tovább »

Oldalak