Ukrajna

Kuleba értékelte a németországi választások hatását az ukrán–német kapcsolatokra

2021. szeptember 27., 10:29

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter véleménye szerint az új koalíció, amely a parlamenti választásokat követően jön létre Németországban, kedvező lesz az ukrán–német kapcsolatok alakulása szempontjából.

Tovább »

Családorvos kerestetik

2021. szeptember 27., 09:48 , 1076. szám

A megreformált egészségügy egyik alappillérének tartott családorvosi rendszer egyelőre nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket.

Tovább »

Jól szerepeltek a kárpátaljai katasztrófavédelem munkatársai az országos versenyen

2021. szeptember 27., 09:03

Kijevben a Hrescsatyikon rendezték meg a Legerősebb tűzoltó-mentő Kijev – 2021 versenyt.

Az első helyet a kijevi katasztrófavédelem tagjai szerezték meg, a másodikat a rivnei szolgálat munkatársai, a bronzérmet pedig a lembergi csapat kapta.

Tovább »

Az ukrán autósok többsége kész lenne autópályadíjat fizetni

2021. szeptember 26., 15:52

Az ukrán gépkocsi-tulajdonosok 77%-a kész a fizetett autópályákat használni – derül ki a Rejting Szociológiai Csoport felméréséből, amelyet a zn.ua ismertet.

Tovább »

Már ki lehet nyomtatni a Gyijában lévő oltási igazolványokat

2021. szeptember 26., 11:36

A Gyijában lévő oltási igazolványokat már ki is lehet nyomtatni – közölte Mihajlo Fedorov digitális átalakulási miniszter. Elmondása szerint az alkalmazásban ezentúl lehet generálni egy PDF-verziót, amit ki lehet nyomtatni.

Tovább »

Egy csecsemő belehalt a koronavírus szövődményeibe

2021. szeptember 25., 13:07

Belehalt a Covid–19 okozta szövődményekbe egy újszülött kislány Ivano-Frankivszk megye Kolomijai járásában – írja az Ukrajinszka Pravda a Halka című helyi portál nyomán.

Tovább »

Aggódnak a G7 országok ukrajnai nagykövetei az igazságügyi reform miatt

2021. szeptember 25., 11:50

A G7 nagykövetek közleményben jelezték, hogy továbbra is „aggodalommal és csalódottsággal” figyelik az igazságügyi reform folyamatát Ukrajnában – jelentette az Ukrajinszka Pravda a G7 sajtószolgálata nyomán.

Tovább »

Az SZBU meggyanúsította Sarij anyósát

2021. szeptember 25., 10:29

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ismertette a gyanút a Sarij Pártja egyik vezetőjével, aki állítólag meghamisította a párt „megvásárlására” és a „vezetői” megválasztására vonatkozó dokumentumokat – jelentette az SZBU sajtószolgálata nyomán a korrespondent.net.

Tovább »

A játszótéren felejtette kislányát az apa

2021. szeptember 25., 09:43

Herszonban az apa a játszótéren hagyta hétéves kislányát és azt mondta, hogy visszajön érte, ám megfeledkezett a gyerekről – jelentette a korrespondent.net a megyei rendőrség nyomán.

Tovább »

Ivano-Frankivszk: Egymillió hrivnya az első 100%-osan átoltott iskolának

2021. szeptember 24., 11:50

Egymillió hrivnyát ígért Ruszlan Marcinkiv, Ivano-Frankivszk polgármestere egy tévéműsorban annak a városi iskolának, amelynek dolgozói elsőként érik el a 100%-os koronavírus elleni átoltottságot – jelentette a zn.ua.

Tovább »

Oldalak