Ukrajna

Ukrajnában tombol az influenza, az akut légúti fertőzés és a Covid is

2023. december 10., 15:28

Ukrajnában jelenleg van a csúcson az influenza és a koronavírus előfordulásának csúcsa. Ezt Ihor Kuzin országos tisztifőorvos közölte. Elmondása szerint a járványszezon kezdete óta már 1,3 millió ukrán betegedett meg.

Tovább »

Felszámolták a hepatitis A járványt Vinnica megyében

2023. december 9., 13:14

Sikeresen felszámolták a hepatitis A járványt Vinnica megyében, a szakembereknek két olyan tényezőt sikerült megállapítaniuk, amelyek kiválthatták a kórt – jelentette be Ihor Kuzin országos közegészségügyi főorvos, számolt be az rbc.ua hírportál az Egészségügyi Minisztérium honlapjára hiv

Tovább »

A Legfelső Tanács engedélyezte a NAZK-nak, hogy ellenőrizze az állami tisztviselők közszolgálat előtt szerzett vagyonát

2023. december 9., 09:27

A Legfelső Tanács pénteken egészében elfogadta azt a törvénytervezetet, amely a Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökséget (NAZK) feljogosítja az állami tisztviselők közszolgálatba lépése előtt szerzett vagyonának eredetellenőrzését – közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál Jaroszlav Zselezn

Tovább »

Elfogadta a nemzeti kisebbségekről szóló törvény módosításait a Legfelső Tanács

2023. december 9., 08:13

A Legfelső Tanács pénteken elfogadta a nemzetiségi kisebbségekről (közösségekről) szóló törvény módosításait, amelyek figyelembe veszi a Velencei Bizottság ajánlásait a nemzeti kisebbségek jogainak biztonságait illetően – számolt be az rbc.ua hírportál Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képv

Tovább »

Felmérés: Mit gondol a lakosság a téli fenyegetésekről?

2023. december 8., 10:33 , 1188. szám

Az „Ukrajna háborús körülmények között” országos felmérés 25. hullámának keretében a Rejting Szociológiai Csoport külön tanulmányt készített a 2023–2024-es tél fenyegetéseinek és várakozásainak lakossági megítéléséről.

Tovább »

Elektronikus petíciók a kistérségekben is?

2023. december 7., 14:09 , 1188. szám

Hamarosan a polgárok elektronikus petíciói a néphatalom gyakorlásának még hatékonyabb eszközeivé válhatnak, amennyiben a kormány elfogadja a 7 283-as számú, A néphatalomról a kistérségekben (hromádákban) című törvényjavaslatot.

Tovább »

Zelenszkij leváltotta Veniszlavszkijt az elnöki megbízotti tisztségéből a Legfelső Tanácsban

2023. december 7., 13:19

Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön menesztette Fegyir Veniszlavszkijt az elnöki megbízotti tisztségből a Legfelső Tanácsban – közölte az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal honlapján közzétett 812. számú államfő rendeletre hivatkozva.

Tovább »

Jelentést készített az Amnesty az egészségügyi problémákkal küzdő ukrajnai idősek helyzetéről

2023. december 7., 09:27 , 1188. szám

Az Amnesty International (AI) december 1-jén közzétett jelentésében felhívja a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyekkel az egészségügyi problémákkal küzdő idős emberek szembesülnek az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború következtében.

Tovább »

NATO–Ukrajna Tanács: Elfogadták Ukrajna éves felkészülési programját

2023. december 6., 13:27 , 1188. szám

A NATO–Ukrajna Tanács első külügyminiszteri szintű ülésén november 29-én elfogadták az Ukrajnának a szervezethez való csatlakozását segíteni hivatott Éves Nemzeti Programot. Ezt Jens Stoltenberg, a Szövetség főtitkára jelentette be a találkozó eredményeit ismertetve.

Tovább »

Parlamenti frakciók: Választások csak a háború után

2023. december 6., 09:46 , 1188. szám

Az Ukrajna Legfelső Tanácsában képviselt valamennyi politikai erő aláírta azt a dokumentumot, amelyben a parlamenti frakciók és képviselőcsoportok többek között egyetértenek abban, hogy a következő parlamenti és elnökválasztás csak a hadiállapot megszűnése után lehetséges.

Tovább »

Oldalak