Ukrajna

Döntött az előkészítő csoport az új parlament bizottságairól

2019. augusztus 16., 17:25

A IX. Összehívású Legfelső Tanács első ülését előkészítő csoport döntött az új parlamentben létrehozandó bizottságokról – jelentette az Ukrajinszka Pravda Jevhenyija Kravcsukra, a Nép Szolgája (Слуга народу) párt képviselőjére hivatkozva.

Tovább »

Milyen lehet az ukrán nyelvpolitika a választások után?

2019. augusztus 16., 11:28 , 968. szám
Dr. Csernicskó István

Május vége óta új elnöke van Ukrajnának, és a júliusi parlamenti választások eredményei alapján a Legfelső Tanácsban is a Zelenszkij mögött álló párt alkothatja a legnagyobb frakciót.

Tovább »

Korrupción értek egy miniszterhelyettest

2019. augusztus 15., 20:17

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal (NABU) munkatársai őrizetbe vették Jurij Hrimcsakot, az Ideiglenesen Megszállt Területek és Országon Belül Lakóhelyüket Elhagyni Kényszerült Személyek Minisztériumának (MinTOT) miniszterhelyettesét, valamint a

Tovább »

Napirendre kerül az SZBU reformja

2019. augusztus 15., 13:59

Olekszandr Daniljuk, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a Nemzetközi Tanácsadói Csoport (IAG) képviselőivel találkozva bejelentette, hogy a szakértői testület következő ülésén megvitatják az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) reformjának koncepcióját – jelentet

Tovább »

Még augusztusban megalakul az új parlament

2019. augusztus 15., 11:25 , 968. szám

Az új parlament és a kormány megalakításával kapcsolatos nem különösebben látványos háttérmunka jellemezte az elmúlt napokban az ukrán belpolitikát.

 

Alakul az új Rada

Tovább »

Kaszinókkal a gazdasági fellendülésért?

2019. augusztus 14., 17:29 , 968. szám

A napokban egyebek közt arról szóltak a hírek, hogy újra megnyílhatnak a kaszinók Ukrajnában, az illetékes miniszter pedig ébren álmodva állította, hogy tíz éven belül az ország valamennyi útját rendbe lehetne hozni.

Tovább »

Porosenko kész hazugságvizsgálatnak alávetni magát, de csak a saját tévéjében

2019. augusztus 12., 17:12

Petro Porosenko volt ukrán elnök kijelentette hétfőn, hogy nem bízik a vele szemben eljáró Állami Nyomozó Irodában (DBR), ezért kész az ország előtt nyilvánosan hazugságvizsgálatnak alávetni magát, de csak a tulajdonában lévő Prjamij televízió adásában.

Tovább »

Petíció: a dollárt tegyék meg ukrán nemzeti valutának

2019. augusztus 12., 14:07

Az államfő weboldalán bejegyzett petícióban kérik, hogy Ukrajnában hajtsanak végre monetáris reformot, s nemzeti valutának a hrivnya helyett tegyék meg a dollárt – jelentette a liga.net.

Tovább »

Csökkenhet a parlamenti bizottságok száma

2019. augusztus 11., 12:16

A július 21-i előrehozott parlamenti választásokon a legtöbb mandátumot szerző Nép Szolgája (Слуга народу – NSZ) párt javasolja, hogy a parlamenti bizottságok számát csökkentsék 27-ről 22-re – hangzott el a IX.

Tovább »

Omeljan: Egytrillió hrivnyába kerülne valamennyi ukrajnai út kijavítása

2019. augusztus 10., 16:19

Nem lehetetlen kijavítani valamennyi ukrajnai utat, ehhez azonban 10 évre és legalább egytrillió hrivnyára volna szükség – jelentette ki Volodimir Omeljan infrastrukturális és közlekedési miniszter az NV Rádió adásában, amelyet a Dzerkalo Tizsnya (DT) hetilap internetes változata ism

Tovább »

Oldalak