Ukrajna

A szaktárca összeszámolta az ország hulladéklerakóit

2020. augusztus 7., 14:43

Ukrajnában a hulladék 94%-át 39 ezer hulladéklerakóban tárolják, ezekből 33 ezer illegális – jelentette ki Roman Abramovszkij környezetvédelmi miniszter az Ukrajina 24 tévécsatorna műsorában, amelyről a korrespondent.net számolt be.

Tovább »

Felmérés: Tovább tart a kormánypárt mélyrepülése

2020. augusztus 7., 10:44

Az államfő pártjának, a Nép Szolgájának támogatottsága a felére esett vissza, de még mindig az ország első számú politikai erejének mondhatja magát – írja az Ukrajinszka Pravda a Rejting Szociológiai Csoport felmérését ismertetve.

Tovább »

A CVK javaslatokat fogalmazott meg a helyhatósági választásokkal kapcsolatban

2020. augusztus 7., 08:37

A Központi Választási Bizottság (CVK) javasolja, hogy az október 25-ére kiírt helyhatósági választásokat a koronavírus-járvány figyelembevételével rendezzék meg – jelentette a korrespondent.net.

Tovább »

Újabb kötelező oltást vezetnek be

2020. augusztus 6., 18:36

Ukrajna 2022-től kötelezővé teszi a gyermekek oltását a pneumococcus fertőzés ellen – jelentette a BBC Ukrajina Viktor Ljasko közegészségügyi főorvos nyomán.

Tovább »

Amerika szerint több mint kétezer orosz katona lehet a Donyec-medencében

2020. augusztus 6., 11:19

Donyeck és Luhanszk megyék megszállt területein körülbelül 2300 orosz katona tartózkodik – jelentette ki az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetének jelölt Keith Dayton az amerikai szenátus külügyi bizottságának meghallgatásán, amelyről az Amerika Hangja számolt be.

Tovább »

Zelenszkij reméli, hogy Minszk kiadja Ukrajnának az orosz zsoldosokat

2020. augusztus 6., 09:46

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán telefonon beszélt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfővel, és reményét fejezte ki, hogy Minszk kiadja Kijevnek azokat a Fehéroroszországban őrizetbe vett orosz zsoldosokat, akik korábban harcoltak a Moszkva-barát Donyec-medencei szakadárok

Tovább »

Amit a helyhatósági választásokról tudni érdemes

2020. augusztus 5., 13:15 , 1018. szám

Miután a Legfelső Tanács weboldalának törvénytárában is megjelent a Választási törvénykönyvnek (Vtk.) a legutóbbi módosításokat is tartalmazó szövege, érdemes áttekinteni, hogyan is zajlanak majd az október 25-ére kiírt helyhatósági választások.

Tovább »

Eladják a kihasználatlan börtönöket

2020. augusztus 5., 10:16

Az Igazságügyi Minisztérium bejelentette, a „nagy börtöneladás” kezdetét augusztus 6-tól – írja az Ukrajinszka Pravda a tárca Facebook-oldala nyomán.

Tovább »

Karanténlázadás a „vörösöknél”

2020. augusztus 5., 08:45 , 1018. szám

Miközben az új fertőzöttek száma Ukrajnában napokon át meghaladta az ezret, néhány önkormányzatban szabályszerű lázadás tört ki a karantén szigorítása miatt. Az ukrán hatóságok Magyarországot is a súlyosan fertőzött országok közé sorolták.

Tovább »

Kuleba: „Meglepett bennünket a magyar nagykövet interjúja”

2020. augusztus 4., 20:54 , 1018. szám

Újabb megtorpanást könyvelhettünk el múlt héten az ukrán–magyar kapcsolatok rendezésében. A közvetlen kiváltó ok: Íjgyártó István kijevi magyar nagykövetnek az Interfax – Ukrajina hírügynökség számára adott interjúja, amelyre Kijevben némileg ingerülten reagáltak.

Tovább »

Oldalak