Ukrajna

Magyarország lélegeztetőgépeket adományoz Ukrajnának

2021. január 22., 17:26

A magyar kormány ötven lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken az MTI-vel.

Tovább »

Illegális idősotthonokat emlegetett az ombudsman

2021. január 22., 15:08

Ljudmila Deniszova emberi jogi ombudsman közölte, hogy tavaly mintegy száz idősotthont kerestek fel. Többségük törvénytelenül működött – idézi a korrespondent.net az ombudsmannak a Facebook közösségi oldalon megjelent bejegyzését.

Tovább »

A minisztérium ingyen oltatna be mindenkit

2021. január 22., 10:25

Az Egészségügyi Minisztérium abban érdekelt, hogy ingyen oltsa be a koronavírus ellen a lakosság minden szegmensét, ezért az ukránoknak nem érdemes saját költségükön beadatni az oltást magánintézményekben – jelentette ki az Ukrajina 24 tévécsatorna adásában Viktor Ljasko miniszterhel

Tovább »

Kijev már szervezi a Zelenszkij–Biden-találkozót

2021. január 22., 09:08

Az ukrán diplomácia már dolgozik Joe Biden frissen beiktatott amerikai elnök meghívásán Ukrajnába, illetve Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek egy esetleges egyesült államokbeli látogatásán - jelentette ki Volodimir Jelcsenko, Ukrajna washingtoni nagykövete csütörtökön az Ukrinform h

Tovább »

Koronavírus: Ukrajnában több mint ötezer új beteget jegyeztek fel

2021. január 21., 15:19

Ukrajnában megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre az előző napit mintegy ezerrel meghaladó, több mint 5500 beteget és több mint 240 elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, és ismét viszonylag sokan kerültek kórházba.

Tovább »

Az ukrán külügy felháborodott, amiért Medvedcsuknak adtak át Donyec-medencei ukrán foglyokat

2021. január 21., 10:25

Ukrajna Külügyminisztériuma azzal vádolja az Oroszországi Föderációt, hogy megsértette az ideiglenesen megszállt ukrán területeken a fegyveres konfliktus miatt fogva tartott személyek szabadon bocsátásának kialakult mechanizmusait – jelentette az UNIAN hírügynökség a tárca sajtószolg

Tovább »

Oltásra várva

2021. január 21., 08:37 , 1041. szám

Amint egyre újabb információk jelennek meg a koronavírus elleni vakcinázásról Ukrajnában, úgy merül fel egyre több kérdés a laikus polgárban azzal kapcsolatban, hogyan képzelik az ország lakosságának beoltását a hatóságok.

Tovább »

Parlamenti reform: játék alkotmánymódosítással

2021. január 20., 19:50 , 1041. szám

Múlt héten a Legfelső Tanács jogpolitikai bizottsága második olvasatban is szavazásra alkalmasnak nyilvánította az 1017. számú törvénytervezetet, amely az Alkotmány módosításával 300 főre csökkentené a parlament létszámát, illetve rögzítené az alaptörvényben az áttérést az arányos választási rendszerre. A hírre sokan felkapták a fejüket, hiszen a tervezet – az első olvasatban való elfogadása óta – lassan egy éve porosodik valamelyik parlamenti fiókban. Jogos a kérdés, miért éppen most került ismét terítékre a politikai rendszer korrigálása.

Tovább »

Olcsóbb gázt ígér a kormány februárra

2021. január 20., 19:09 , 1041. szám

Az ukrajnai lakosság számára értékesített földgáz maximális ára 6,99 hrivnya/m3 lesz. Az árplafont február 1-jétől vezetik be a karanténidőszakra, de legfeljebb a fűtési szezon végéig, azaz március 31-ig – döntött hétfői rendkívüli ülésén a miniszteri kabinet.

Tovább »

Kijevbe várják a magyar külügyminisztert

2021. január 20., 13:06 , 1041. szám

Dmitro Kuleba ukrán és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter megállapodtak abban, hogy Kijevben tárgyalásokat folytatnak, miközben a két ország kapcsolata súlyos válságban van – jelentette a Jevropejszka Pravda.

Tovább »

Oldalak