Gazdaság

Újra kapható üzemanyag a BRSZM-benzinkutakon

2022. május 22., 09:03

A BRSZM benzinkúthálózat fontos információt osztott meg a járművezetőkkel. A feltöltőállomásokon benzint, dieselt és LPG-t (autógáz) is lehet kapni.

Tovább »

Az amerikai szenátus megszavazta az Ukrajnának szánt 40 milliárd dolláros segélycsomagot

2022. május 20., 10:29

Az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa jóváhagyta az Ukrajnának szánt 40 milliárd dolláros rendkívüli katonai és humanitárius segélycsomagot – jelentette a Bloomberg nyomán a korrespondent.net.

Tovább »

A kormány felfüggeszti az üzemanyagárak szabályozását

2022. május 18., 12:25

A kormánytisztviselők és az üzemanyagpiaci szereplők találkozója eredményeként döntés született az üzemanyagárak állami szabályozásának felfüggesztéséről – jelentette be az ukrán hírcsatornák közös műsorfolyamában Julija Szviridenko miniszterelnök-helyettes, gazdasági miniszter, akit

Tovább »

Milliókat tett munkanélkülivé a háború

2022. május 17., 09:03

A háború kezdete óta közel ötmillió ukrán vált munkanélkülivé – derül ki az ENSZ szakosított szervezete, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) a jelentéséből, amelyet a korrespondent.net ismertet.

Tovább »

Drágult a benzin, olcsóbb lett gázolaj

2022. május 16., 13:13

A miniszteri kabinet megemelte a benzin árát és leszállította a gázolajét – jelentette az UNIAN hírügynökség.

Tovább »

Fontos információt osztott meg az egyik benzinkúthálózat

2022. május 15., 08:36

Az Eleron benzinkúthálózat fontos információt osztott meg közösségi oldalán. A közleményben azt olvashatjuk, hogy a hálózat feltöltőállomásain május 14-től újra kapható üzemanyag: mind dízel, mind pedig benzin.

Az aktuális árak:

Tovább »

Döntött a kormány az üzemanyagimportról

2022. május 14., 19:16

A kormány elfogadta az Azerbajdzsánból, a Perzsa-öbölből és a Közel-Keletről származó kőolajtermékek behozatalához szükséges szabályozásokat. E célra előkészítik az egyik ukrajnai határátkelőhelyet – közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök, akit a korrespondent.net idéz.

Tovább »

Ukrajna Külügyminisztériuma figyelmeztet: Oroszország lopott gabonával kereskedhet

2022. május 13., 14:32

Az Oroszországi Föderáció által a nemzetközi piacon értékesített gabonaszállítmányok részben vagy teljesen az Ukrajnában ellopott gabonából állhatnak – figyelmeztette a potenciális vásárlókat Ukrajna Külügyminisztériuma, amelynek közleményét a korrespondent.net idézi.

Tovább »

NBU: A munkaerő-túlkínálat miatt csökkennek a bérek

2022. május 13., 09:03 , 1107. szám

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) szerint a munkaerő-kínálat túltengése a kereslettel szemben a bérek csökkenésének irányába hat – írja az Ekonomicsna Pravda.

Tovább »

Alternáriás betegség a paradicsomállományokban

2022. május 12., 13:17 , 1107. szám

A paradicsomhajtatással foglalkozó gazdáknak az időjárási viszontagságok miatt az elmúlt hetekben meg kellett küzdeniük a paradicsom egyik legjelentősebb gombabetegségével, a szürkepenésszel. De nem ez az egyetlen betegség, amely nagy károkat okozhat az állományban.

Tovább »

Oldalak