A KMKSZ farsangi bálja Beregszászban

2001. február 16., 01:00 , 5. szám

Idén is megrendezte farsangi bálját a KMKSZ beregszászi járási szervezete, melyen mintegy másfélszázan adhatták át magukat az önfeledt szórakozásnak. Szin­te valamennyi alapszervezet képviseltette magát, de életkorát tekintve is változatos volt a bálozó sereg.

Pohárköszöntőjében Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke, parlamenti képviselő így fogalmazott:

– Nagy öröm számomra, hogy ennyi sok jó magyar embert láthatok együtt a KMKSZ égisze alatt. Remélem, jól érzik majd magukat, hisz összeköt bennünket a ma­gyarság ügye és talán annak érzése is, hogy számíthatunk egymásra.

Ezt követően megtelt a táncparkett (csempe), és bár néhányan kiszorultak a függöny­nyel elkerített konyhába, ott is igencsak jól mulattak. A hagyományokhoz híven a tombolajegyek sorsolására is sor került, melynek bevételét egy súlyos műtéten átesett tagtársuk családjának ajánlották fel a szervezők. Fődíjként Veres Péter festőművész két alkotása is gazdára talált.

– A tavalyinál is nagyobb volt az érdeklődés a rendezvény iránt – mondta Bakancsos László, a járási szervezet elnöke. Mindenki vágyott a kikapcsolódásra, és egész éves munkájukat tekintve ezt mind az alapszervezeti elnökök, mind az aktivisták megérdemelték.

– Mi a titka az ilyen bálok sikerének? – kérdeztük Horkay Sámuelt, a beregszászi városi szervezet elnökét.

– A jó társaság és a korrekt szervezés. Mindnyájan egy csapat tagjai vagyunk már tíz éve, és az átlagon felüli humorérzék sem mellékes. A jó hangulat meghatározója még a zene és persze az is, hogy mindenki szórakozni érkezett.

A hajnalig tartó vigadozás során zsűri figyelte a táncolókat, végül Barta Ferencet és feleségét, Erzsébetet hirdették ki a házi táncverseny győzteseinek.

Popovics Zsuzsanna