Egyházi szavalóverseny Csapon

2001. április 6., 02:00 , 12. szám

A Kárpátaljai Református Egyház szervezésében idén is megrendezésre került az immár hagyományos szavaló verseny. A regionális válogatóversenyeket követően a döntőre április 1-jén került sor Csapon. Három egyházmegyéből érkeztek a versenyzők, s négy korcsoportban mérték össze képességeiket és tudásukat.

A verseny két részből állt. Először a választott versek hangzottak el, melyeket a helyi gyülekezet is meghallgatott. Rövid szünet után következett a kötelező vers előadása.

A verseny helyezettjei között több esetben csak minimális volt pontkülönbség. Különdíjjal térhetett haza Károlyi Gyöngyi, Teremta Izabella, Király Éva, valamint Tóth Magdolna. A verseny eredményei: a 2-3. osztályosok között Pet­rőczi Tímea (Ti­szabökény) lett a harmadik, Király Szilvia (Té­cső) a második, s Kecskés Do­rina (Bót­rágy) az első. A 4-5. osztályosoknál Parászka Emil (Me­ző­kaszony) vitte el a bronz­érmet, Huszár Enikő (Sza­lóka) a második lett, Mohacsek Richárd (Nagy­mu­zsaly) pedig az első. A 6-7. osztályosok versenyében Molnár Edina (Be­reg­új­falu) kapta a harmadik helyezést, Huszár Zita (Szalóka) lett a második, s Orosz Katinka (Nagymuzsaly) végzett az első helyen. A 8-9. osztályosok között Nyíri Katalin (Verbőc) előtt Sass Melinda (Nagy­bereg) második, Ben­kő István (Csap) első helyezett lett.

Olasz Tímea