Édességek

Mi? Mennyi?

2001. május 18., 02:00 , 18. szám

Mindennapi életünk fontos alkotóeleme, ami nélkül sem felnőtt, sem gyerek nem tud meglenni, az édesség. Különféle formájú, ízű, csomagolású csokoládékat, rágógumikat, cukorkákat, kekszeket nassolhatunk, ha éppen kedvünk tartja. Megvásárolhatjuk az óhajtott árut üzletben, piacon, útszélen, hiszen az édesség fogyó árucikk, megéri foglalkozni az értékesítésével. De nézzünk most egy kis ízelítőt az árakból.

A Piros Mogyorós nevezetű kiváló táblás csokoládét megvásárolhatjuk kis ki­szerelésben 3 hrivnyáért, nagyban 4, 50-ért.A hazai gyártmányú Korona táblás csokoládék 2,10-ért, nugát jellegű változatuk 80 kopijkáért kaphatók. Orbit rágógumi: 1,25, Pokémon és egyéb mesefigurás rágógumik darabja 10 kopijka. A Bounty, Twix, Mars csokoládék darabja 1,80-ba kerül. Sokféle ízesítésű kekszet vásárolhatunk kimérve, melyeknek kilója általában 5-6 hr. A halva (törökméz) kilója szintén 5-6 hr. A Смак elnevezésű cukorka kilogrammonként 7 hr, a Каракум 13 hr, a Бiлочка pedig 14 hr.

A joghurtok poharankénti ára 1,50 és 2 hr között mozog, a Petit Danon joghurt négydarabos kiszerelése pedig 4 hr.

Kiváló csemege, de remek ajándék is a dobozos csokoládé, mely széles választékban kapható 3 hr-tól 23 hrivnyáig. Remélem, e sok finomság árait elolvasva a kedves olvasó nem riad vissza az édességek vásárlásától...

mónika