Fogápolási termékek

Mi? Mennyi?

2001. június 15., 02:00 , 22. szám

Mindennapi teendőink egyike a fogápolás, ami gyakran időhiány miatt csak fogmosásra korlátozódik, de végül is ez a legfontosabb az egészséges, fehér fogak megőrzéséhez. Napi háromszori fogmosás lenne az ideális, ám sokan csak reggel és este tesznek eleget ezen kötelességüknek.

Egy jó fogkrémtől elvárjuk, hogy szuvasodásgátló legyen, erősítse a fogzománcot, és friss leheletet biztosítson. Nagyon sokféle fogkrém kapható az üzletekben és a piacokon. A legismertebbek talán a Blend-a-med, Colgate, Aquafresh, Aquarelle, Sensodyne márkájúak. Ez utóbbi az érzékeny, vérző fogíny ápolására is kiválóan alkalmas. A Colgate fogkrémet 50 ml-es kiszerelésben 4 hriv­nyáért tudjuk megvásárolni, míg az Aquafresh és Blend-a-med fogkrémek, ugyancsak 50 ml-es kiszerelésben, 4,50 hr-ért kaphatók. Ugyanakkor a 100 ml-es Blend-a-med medic white 9,30 hr-ba kerül. Akik a fent említett árakat túl borsosnak találják, olcsóbb fogkrémet kénytelenek venni, mint amilyen például az Aquarelle 75 ml-es kiszerelésben 3 hrivnyáért. De kaphatók még ennél is olcsóbb – igaz, kevésbé hatásos – készítmények is 2–2,50 hrivnyáért.

Gyermekeink tejfogai szintén ápolást igényelnek, de mivel a tejfogak felépítése eltér a felnőttek fogaiétól, ezért gyermekfogkrémekre van szükség. Erre a célra gyümölcsízű gyermekfogkrém 1,50 hrivnyáért vagy Aquafresh kids 6 hrivnyáért kapható.

Aki fogai fehérségével nem elégedett, kipróbálhatja a fogport, mely dobozonként 1 hr-ba kerül.

mónika