Segítség a gazdáknak

Mezőgazdasági Szaktanácsadó Központ

2001. június 15., 02:00 , 22. szám

A szakszerű gazdálkodáshoz nyújthat hathatós segítséget a Beregszászban június 11-én meg­nyílt Mezőgazdasági Szaktanácsadó Központ. A KMKSZ által felvetett elképzelések megvalósításához a Kárpátok Alapítvány nyújtott támogatást. Igor Ilko, az öt éve létrehozott, a régió öt országában tevékenykedő alapítvány ukrajnai részlegének igazgatója a megnyitón elmondta, hogy a Kárpátok Alapítvány örömmel karolta fel a KMKSZ kezdeményezését, ugyanis a központ létrehozásának ötlete aktuális, s a jövőben a hasonló intézmények fontos szerepet fognak játszani az ag­rá­­­rium fejlesztésében.

Kovács Miklós parlamenti kép­­­­­viselő, a KMKSZ elnöke ugyancsak hang­­súlyozta, hogy a mező­gazdaság, illetve a falu mai hely­­ze­tében nagy szük­­­ség van az ilyen köz­pontokra. Mint mondta, reményei szerint a jövőben Kárpátalján sikerül szaktanácsadói hálózatot, illetve adatbázist létrehozni a gazdálkodók számára, s mindez elősegíti a beruházások bevonását az ágazatba.

Csizmár Béla, a központ vezetője többek között az új gazdálkodási, termelési módszerek keresésének fontosságára tért ki, amiben nem kis szerepet játszik az emberek tájékoztatása, továbbképzése, hogy megfelelhessenek a korszerű követelményeknek. Mint elmondta, ma rendkívül fontos, hogy biztatást, ismereteket nyújtsanak a gazdálkodóknak.

A központ munkatársai a jövőben nemcsak Beregszászban várják a tájékozódni kívánókat, hanem fel fogják keresni a gazdálkodókat, tanfolyamokat fognak szervezni számukra. A Mezőgazdasági Szak­tanácsadó Köz­pont munkatársai – akik között megtalálhatjuk a mezőgazdaság különböző szak­­területei­nek ismerőit – mindnyájan kész­­­­­­séggel állnak az ügyfelek rendelkezésére. A központ reggel 8-tól délután 16 óráig várja az érdeklődőket Beregszászban, a Munkácsi köz 9. szám alatt, illetve az alábbi telefonszámon: (8-241) 2-34-25.

-bj-