Átadták a KMTF vendégházát

2001. június 22., 02:00 , 23. szám

Egy évig tartó felújítási munkálatok után 2001. június 15-én felavatták a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola vendégházát. Az elképzelés megvalósításának legfőbb támogatója az Apáczai Közalapítvány (APKA) volt.

Az avatóünnepségen jelen volt Dr. Berényi Dénes akadémikus, az APKA kuratóriumának elnöke, Csete Örs, az alapítvány irodavezetője, Kovács Miklós, Ukrajna Legfelsőbb Tanácsának képviselője, a KMKSZ elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány elnöke, Mester András, a KMKSZ ISZ elnöke és Znick Edit, a KMTF Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Brenzovics László üdvözlő szavait követően a nemzetiszín szalag átvágásával Dr. Berényi Dénes adta át az épületet rendeltetésének.

– Örvendetes nap ez a mai, mert egy évvel ezelőtti látogatásomkor csak romhalmaz volt az épület, amelyből a vendégházat kialakították. A megfelelő tanári kar, a tanárok kedvező munkakörülményeinek hiányában egyet­len intézmény sem működhet hatékonyan. Ezért különösen nagy öröm számunkra is ez a vendégház, melynek mintegy folytatása lesz a jelenleg felújítás alatt álló főiskolai kollégium átadása – mondta az APKA kuratóriumának elnöke.

Dr. Soós Kálmán, a KMTF rektora köszöntőjében kiemelte, hogy a vendégház mindenekelőtt abból a szempontból fontos, hogy lehetőséget nyújt „a főiskolánkra messziről érkező, kiváló szakemberként elismert vendégtanárok elszállásolására”, s ezért nagyban hozzá fog járulni a főiskola sikeres működéséhez.

karmacsi