Dercenben véget ért a telefonmizéria?

2001. június 29., 02:00 , 24. szám

Dercen lakossága számára évek óta sok gondot okozott a telefonhasználat, pontosabban a telefon használhatatlansága. A húszéves telefonközpont ugyan­­is nem volt képes megfelelően el­­látni fe­l­­­a­datát. A falu­beliek egy­mást hív­hatták ugyan, de a más te­le­pü­lé­se­ken lakókkal már nem beszélhettek – hacsak nem pos­ta­ga­lamb révén. Egy ideig a helybeliek még fizették a telefondíjat, majd felhagytak vele, így fokozatosan „lekapcsolták” őket. A régi telefonállomás leállt, az újra nem volt pénz.

2001 a jelek szerint új lapot nyitott a der­ceni telefonhálózat történetében. Honnan, honnan nem, került pénz az új állomásra. A telefontársaság képviselői biztosították a der­cenieket, hogy aki elszámol a 2000. évi tartozásával, valamint kifizeti a 2001-es év első negyedévéért esedékes előfizetési díjakat, annak ismét „bekötik a vonalat”. Azt is vállalták, hogy amen­nyiben a jövőben öt napon belül nem javítják ki a bejelentett meghibásodást, a kárvallott beperelheti őket a bíróságon.

A lakosság tudomásul vette a falugyűlésen elhangzott ígéreteket. Május eleje óta folynak a bekötési munkálatok. A falu előfizetőinek 40%-a máris használhatja a telefonját. Ők a merészek, akik még tudnak hinni az ígéretekben, tartják a faluban.

O.T.