A nulláról kell indulni

Polgármestert választottak a kígyósiak

2001. július 20., 02:00 , 27. szám
A szavazás helyszíne, a Kígyósi Általános Iskola

Kígyós lakossága évek óta mostohagyermeknek érezte magát a nagyberegiek mellett. Tavaly azután referendumot írtak ki a település különválásáról, s a lakosságnak mindösz­sze15%-a maradt közömbös a kezdeményezés iránt. 2001. július 15-én pedig már a polgármester személyéről dönthettek a kí­gyó­siak. A szavazás napján majd hatszázan járultak az urnákhoz, azaz szinte valamennyi arra jogosult helyi lakos. Az egyedüli jelölt a tanácselnöki tisztségre Kész Elemér, a KMKSZ helyi alapszerveze­tének elnöke volt, ezenkívül 17 képviselő személyére szavazhattak a lakosok.

Az újdonsült polgármester terveiről szólva elmondta:

– Évek óta esedékes az utak javítása. Egy ideig kamionok jártak az utcákon, s ez nagyon megviselte az útburkolatot. A másik feladat a föld­­­­gáz bevezetése, melyre eddig szintén csak ígéreteket kaptunk. A legnehezebb azonban magának a polgármesteri hivatalnak a kialakítása lesz.

S hogy miért indult egyedüli jelöltként harcba a polgármesteri tisztségért?

– Ennek egyik oka az lehetett, hogy a kinevezés mindössze fél évre szól, hiszen jövőre újra választások lesznek. Kevés az idő ahhoz, hogy nagy, látványos dolgokat lehessen véghezvinni. Másrészt annak, aki most a polgármesteri székbe ül, egyfajta úttörőmunkát kell végeznie. A nulláról kell indulni, s minden kezdet nehéz.

Az önálló Kígyós tehát a fejlődés útjára lépett. Bár még ma­ga is segítségre szorul, máris tanácsért, segítségért jelentkeztek olyan falvak képviselői, amelyek ezután szeretnének az ön­ál­lósodás korántsem egyszerű útjára lépni.

O.T.