Sátortáborban szól az örömhír

„Isten Igéje és én”

2001. július 20., 02:00 , 27. szám

Nagy György nagyberegi gazdálkodó földjének egy részén nem kukorica vagy búza terem. 10-11 éves gyerekek szaladgálnak a felhúzott sátrak között, ők az Örömhírklub sátortáborának lakói.

– 1992-től működik a gyermekevangelizációs közösség Kárpátalján – tájékoztat Barta András misszionárius, a tábor vezetője. – A kezdő lépés tanfolyamok szervezése volt, néhány éve pedig már intenzíven folynak a munkálatok. Vasárnapi iskolák, Örömhírklubok alakultak több településen. Ezek egyfajta gyermek-bibliaórák, amelyek által olyan gyermekeket érhetünk el az evangéliummal, akik nem járnak templomba. Tavaly nyáron voltunk először táborozni, akkor mintegy 120 gyermek élvezhette a sátorozást.

Ebben az évben hetente 60-70 résztvevővel számoltak a szervezők. A magyar gyerekek négy héten, az ukránok két héten keresztül sátorozhatnak a kígyósi erdőszélen.

– Az eső idén is megnehezítette az előkészítést és az első hetet – meséli Barta Szilvia misszionárius. – A gyerekek azonban még a pocsolyát is élvezték.

A sátorozás nagy élmény a résztvevők számára, emellett Simon József programvezető gondoskodott arról, hogy lelkileg is építő legyen az alkalom. A reggeli és esti áhítat között bibliai lecke, csoportos beszélgetés, missziós történet, sok-sok ének és játék igyekszik gyermekközelbe hozni a Szentírást.

olasz