Sportpályával bővül az aklihegyi tábor

Református nyári táborok

2001. július 20., 02:00 , 27. szám

A Kárpátaljai Református Egyház által szervezett nyári ifjúsági táborokba idén három helyszínen várják a mintegy 2000 jelentkezőt. Balazséron 11, Aklihegyen 6, Szolyván 4 héten át fogadják a 20-80 fős csoportokat, hogy kellemes körülmények között, hitben teljes közösségben töltsék el szabadidejüket.

– Hozzánk főként kamasz fiúk és lányok érkeznek nagyon különböző családi háttérrel – mondta el Oroszi Pál aklihegyi lelkipásztor, a tábor házigazdája. – Ennek ellenére össze tudnak barátkozni, és hamar azonosulnak a „szabályokkal”, azaz a keresztyén táborok rendjével. A fiatalok a harmadik-negyedik napon jutnak el odáig, hogy megszólaljanak, és ekkor már lehet velük mélyrehatóbban foglalkozni. A hitébresztő-mélyítő beszélgetések mellett egészségügyi témájú előadásokat is hallhatnak, amelyeket szakorvosok tartanak.

Az aklihegyi nyári tábor nagyon népszerű a tiszaháti fiatalok körében, sokan évek óta visszajárnak ide. Az idei nyár újdonsága az a készülő sportpálya, amelyet már félkész állapotban is előszeretettel használnak a labdabarátok.