Szandra ajándékokra költ a legtöbbet

A 16 éves szépségkirálynő

2001. július 20., 02:00 , 27. szám

A közelmúltban megrendezett „Miss Kárpátalja 2001” szépségkirálynő-választás győztese a16 esztendős ungvári Szandra Boldizsár lett. A gimnazista lány két éve lépett első ízben modellként a kifutóra, miután elvégezte az L-Models modellügynökség tanfolyamát. Azóta a tanulás mellett gyakran dolgozik, számos divatbemutatón, versenyen vett részt. Már tavaly is benevezett a szépségversenyre, de az igazi dicsőséget az idei alkalom hozta meg számára. Szandrát a bolgár tengerpartra való elutazása előtt fogtuk „vallatóra”, amikor az újdonsült szépségkirálynő már nagyon várta az indulás pillanatát.

– Kimerítő volt az egyhetes felkészülés a versenyre – emlékszik vissza. – Napi 8-10 órát próbáltunk, ami fizikailag és szellemileg is teljes összpontosítást igényelt. Majd eljött a nagy nap. Az első színpadra lépéskor még kimondhatatlanul izgultam, aztán már ment minden a maga útján.

– A verseny melyik része volt a leglátványosabb, a legemlékezetesebb?

– Természetesen az estélyi ruhás bevonulás, amin lényegében nagyon sok múlott. Tudni kell, hogy minden öltözékünket a szervezők biztosították, kivéve ezt. Teljesen önállóan választottuk a fazont, a színt, tehát ez is egyfajta megmérettetés volt.

– Nincs nő, aki ne szeretné tudni, milyen lehet a legszebbnek lenni. Milyen érzés?

– Nagyon jó, és remélem, egész évben így is marad. Egyébként nem érzem magam többnek, jobbnak, mint azelőtt, legfeljebb az önbizalmam lett nagyobb. Maga a nyereményül kapott utazás, és annak a csodás estének az élménye jelenti számomra a legtöbbet.

– Most Miss Kárpátalja vagy, ki voltál a verseny előtt?

– Előtte egyszerű gimnazista lány voltam, legfeljebb azzal a különbséggel, hogy mindig szerettem a szépet, érdekelt az elegáns megjelenés, a divat világa. Most egy leendő végzős vagyok, bár a versennyel egy időben lezajlott ún. meghallgatás alapján már felvételt nyertem az Ungvári Közgazdasági, Számítástechnikai és Jogtudományi Főiskolára.

– Mik a további terveid?

– Szeretnék felvételizni az UNE jogi karára, majd a diploma megszerzését követően létrehozni egy magánügyvédi irodát. Ugyanakkor a kifutót sem szeretném elhagyni, már jövő tavasszal indulok a Csernyigovban megrendezendő „Miss Nyugat-Ukrajna 2002” versenyen.

– A szép nőknek sok hódolójuk van, de mi a helyzet az igazi barátokkal?

– Való igaz, mostanság megszaporodtak a körülöttem legyeskedő fiúk. Az igazit még nem találtam meg, van viszont két nagyon jó barátnőm. Az egyik a nővérem, aki a tengerparti utazásra is velem tart. Bár a jutalomüdülés Tuniszba szólt és egy személyre, szívesen változtattam úticélt, hogy ő is velem jöhessen.

Szandra a magánéletben nem használ sminket, mondhatni természetes szépség. Bevallása szerint legszívesebben és legtöbbet ajándékokra költ. Előbb az az érzésem támadt, ez lehet egyszerű reklámszöveg, de miért ne hihetnénk el? Annyira sok a képmutatás körülöttünk, és kevés az igazán szép, tiszta dolog, hogy nehéz hinni neki? Lehet...

Popovics Zsuzsanna

Az L-Models modellügynökség felvételeit az újdonsült szépségkirálynő bocsátotta rendelkezésünkre.

Névjegy

Magasság: 170 cm

Testsúly: 43 kg

Szeme színe: sötétbarna

Haja színe: barna

Kedvenc étele: bármilyen pizza

Kedvenc itala: friss gyümölcslé

Kedvenc filmje: Elfújta a szél