Játszva magyarul

Irka-tábor hetedízben

2001. július 27., 02:00 , 28. szám

Ez alkalommal is vidám hangulatban telt a hetedízben megrendezett beregszászi Irka-tábor, melynek hagyományosan a Beregszászi Magyar Gimnázium adott otthont. A Felső-Tisza-vidéket ezúttal a kőrösmezei, míg a Latorca-völgyi magyar szórvány közösségeket immár másodszor a szolyvai magyar ajkú gyerekek képviselték.

– Nagy örömünkre szolgált, hogy idén első alkalommal bilkei gyerekek is részt vettek a tá­borban, akik egy éve tanulják heti rend­sze­res­séggel nagyszüleik anyanyelvét – mondta P. Punykó Mária táborvezető-szervező, az Irka gyermeklap főszerkesztője.

A gyerekek megismerkedhettek a gipszöntés fortélyaival, készítettek bojtot, virágapplikációt és számos egyéb ötletes aján­dék­tárgyat. Az intenzív közös éneklés ered­mé­nyeként újabb népdalokat, gyermekjátékokat tanulhattak, és nagy sikere volt a sportjátékoknak, vetélkedőknek is. P. Zs.

melyek jó alkalmat adtak a nevetésre, az egymásra figyelésre.

Az élményekben gazdag hét legemlékezetesebb pillanatait mégis a szórakoztató programok jelentették, így a Ki Mit Tud? vetélkedő, a fodrász- és divatverseny, a városnézés, valamint a jól sikerült szombati záróműsor, melyre az Amfiteátrumban került sor.

A magyar szó tanítása-tanulása jegyében lezajlott tábor népszerűségéhez a közös tevékenységek mellett a rendezett környezet, a szíves vendéglátás és nem utolsó sorban az ízletes étrend is hozzá járult – vélte a kis irkások Marika nénije.

P. Zs.