Haverok, buli, Aréna

KMKSZ ISZ Aréna sátortábor

2001. augusztus 24., 02:00 , 32. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) szervezésében idén első alkalommal került megrendezésre az Aréna sátortábor a Bene melletti Borzsa-parton, amelyen mintegy 500-600 kárpátaljai fiatal vett részt a megye szinte valamennyi magyarlakta településéről.

A táborlakók megtekinthették a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Dorottya című előadását. Bren­zovics László, a KMKSZ alelnöke Kárpátalja az ukrán közigazgatásban, valamint Mester András és Darcsi Karolina Rendezvényszervezés, szervezetépítés címen tartott előadást.

Mint azt Mester András, a KMKSZ ISZ elnöke tábornyitó beszédében elmondta, fontos, hogy a kárpátaljai fiatalok meggyőződjenek róla, szülőföldjükön is lehet teljes értékű életet élni.

A rendezvényen a fiatalok összemérhették tudásukat strandfoci- és strandröplabda-bajnokságban, valamint a favágó-, asztalitenisz-, bográcsgulyásfőző-, iszapbirkózó-, DJ- és szépségversenyen. A tábor szép­­ség­királynője a nevetlenfalui Káposzta Noémi lett.

karmacsi