Mi lesz veled, Zizi?

Kárpát-medencei Televíziós Fesztivál

2001. augusztus 31., 02:00 , 33. szám

Augusztus 21–26. között zajlott Mátészalkán a Kárpát-medencei Televíziós Fesz­ti­vál, amelyen Ausztriából, Ukrajnából, Romániából, Szlovákiából, Jugoszláviából és Magyarországról érkező, szám szerint harmincegy te­le­víziós stáb mér­te össze te­het­ségét, felkészültségét.

A fesztiválon nem hozott al­ko­tásokkal, hanem a ren­dez­vény alatt, az Ungvár-Munkács-Beregszász-Szatmárnémeti-Nyír­­bátor-Mátészalka-Bak­ta­ló­ránt­háza által közrezárt területen elkészített filmekkel verse­nyez­tek a háromfős csapatok híradó, etűd és gyermekportré ka­te­gó­ri­ákban. A rendezvény négy napja alatt összesen 78 alkotás készült, amelyeket televíziós szakemberekből álló zsűri értékelt.

Híradó kategóriában Papírkupac jeligével benyújtott pályaművével a debreceni városi tévé lett a fesztivál győztese. Etűd ka­tegóriában a ko­lozs­vá­ri Xan­tus Áron, a gyermekportrék kö­zött pe­dig a budapesti Be­átus mé­dia­stú­dió vitte el a pálmát.

A fesztiválon két kategóriában részt vett az ungvári televízió magyar főszerkesztősége is. Etűd kategóriában Nevickei képeslap című filmjükkel szerepeltek, gyer­mekportréjuk pedig a Nagy­dob­ronyi Irgalmas Szamaritánus Gyermekotthon egyik neveltjéről készült Mi lesz veled, Zizi? cím­mel. Honfitársaink, Kovács Géza és Jenei János a legjobb rendezésért járó díjjal térhetett haza.

O. T.